December 2012
Publicerat den 30 december, 2012

Bilder från december: Sabaton, Rob Zombie, Frida Hyvönen, Scorpions på Rockklassiker Live och sist men inte minst Refused.

November slutade med ett mycket uppskattat uppträdande av Pernilla Andersson, som värmde ett snötäckt Kalmar, om än bara för en stund.

December drog igång med besked när Sabaton tog sin spektakulära turné till Norrköping, där dem tillsammans med tre förband (Dawn of Silence, Dynazty och Raubtier) fick fem stjärnor och en hel stad att gunga.

Några dagar senare så spelar Marilyn Manson tillsammans med Rob Zombie på Hovet i Stockholm, som en del av sin Twins of Evil Turné. Deras skräckrock lockade till sig publik trots snökaos i hela Stockholm, som orsakade förseningar i lokaltrafik. Kanske det var anledningen till att det inte fylldes på ordentligt förrän Rob Zombie gick på scenen?

Sedan fick vi uppleva magi när Frida Hyvönen uppträdde tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen i Stockholm. Den Sensus-arrangerade Vinterrocken gick av stapeln på Ungdomens hus i Oskarshamn där flera band imponerade, bland annat Indevotion som vi sett förut. Den fantastiska kvällen avslutades med ett uppträdande av Jönköpingsbandet Intohimo.

Den 8 december körde vi dubbelt igen och var i Stockholm och såg Refused stapla monitorer och rocka loss på scen samtidigt som Rockklassiker Live gick av stapeln i Sandviken, en konsert som efter tråkiga omständigheter vanns över av banden.

Vi var några dagar senare på en rockig julkonsert anordnad av Göteborgs Räddningsmission, som vi uppmärksammar lite extra i samband med deras julkampanj ”En annan bild av Göteborg” där fem hemlösa fotar sin vardag under december.

Innan ett konsertuppehåll över jul fick vi i decembermörkret se Stone Sour leverera på Annexet, och de avslutar sin sista konsert för året på topp. Vår sista konsert för 2012 blev Crucified Barbara som tillsammans med Sister spelade på ett fullsatt Debaser Slussen, där det var Sister med sin publikkontakt som regerade.

I början av december utfördes även Musikhjälpen, där Sveriges Radio låste in Gina Dirawi, Jason Diakité (även känd som Timbuktu) och Kodjo Akolor i en glasbur i kampen för att barn ska ha rätt till rent vatten.

Förutom de grymma framträdanden i glasburen så auktionerades det ut lite roliga saker, bland annat en chans att tillsammans med Rockfoto få fotografera en The Hives-konsert i vår. På auktionsbordet fanns även flera konsertpaket från bland annat FKP Scorpio, Metaltown och Peace & Love. Vi ger en eloge till Rockfoto och musiksverige för deras bidrag.

December, liksom november, innehöll en hel del konsertsläpp. Bland annat släpptes biljetter till Mando Diao som i vår åker ut på turné med material från sin nya, svenska skiva där dem tolkar lyrik av Gustaf Fröding. En skiva som fått mycket fin kritik, så vi hoppas vi kan ge turnén det också.

För att fortsätta på samma linje så släpptes biljetter till Takida som ska köra en exklusiv, akustisk turné under våren. En turné lite mer i stil med sångarens svenska sidoprojekt Stiftelsen, kanske?

Fler svenska artister som ska ut på vägarna nästa år är Miss Li och tidigare nämnda The Hives. Miss Li är även ett av Peace & Love’s decembersläpp. Inte så otippat kanske? Peace & Love har även fyllt på sin line-up med band som Stiftelsen, Maskinen, Noonie Bao och Witchcraft.

Getaway Rock Festival lyckades även dem klämma in lite bandsläpp under december i form av Trivium, Cult of Luna, Amaranthe och Eluveitie.

Under december har även många stora aktörer hållit i julkalendrar där de via sociala medier tävlat ut konsertupplevelser och musik-relaterade prylar. En av de största luckorna, som öppnades på julafton, innehöll för Live Nations facebook-fans en chans att vinna ett konsertpass för två personer som gav tillgång till alla deras konserter 2013.

Inte helt fel för musikälskare, eller hur?

Läs alla inlägg om

Våra senaste spelningar: