Stone Sour på Annexet
Publicerat den 19 december, 2012

Amerikanska Stone Sour med Corey Taylor (även Slipknot) i spetsen gästar Stockholm denna mörka decemberdag. Ett av mina absoluta favoritband har kommit tillbaka till Sverige.

Men först ut är svenska Corrroded från Ånge, det gick lite segt i början men det tar sig efter ett par låtar och när vi får höra låtar som ”6 ft of anger” så har publiken hittat in, värmt upp och börjat komma igång på riktigt.

Publiken är laddad och när första tonerna ljuder och Stone Sour fortfarande är bakom scenen så blir publiken galen. Mellan varje låt skriker publiken ”Stone Sour” eller ”Corey Taylor”(sång) och de står på scenen och suger i sig varje droppe, varje applåd, varje skandering. Det blir en sån härlig spiral när publiken höjer bandet och bandet höjer publiken.

Corey Taylor är en riktig naturkraft som trivs och gör sig bra i rampljuset. Det är fullt ös hela tiden och många vattenflaskor åker ut i publiken. Det blir lätt mycket prat om Corey men hans band håller jämna steg och levererar tung musik med ett jäkla röj.

Man inleder hårt under första timmen med låtar som ”A Rumor Of Skin” och ”Absolute Zero” från nya plattan. Sedan lugnar man ner det marginellt med ”Say You’ll Haunt me” och publiken sjunger med stadig stämma. Mot slutet av konserten drar de fram de tunga (lugna) artilleriet och och publiken sjunger med och överröstar en ensam Cory med gitarr under ”Bother”. Han verkar uppenbart tagen av uppskattningen och gensvaret. De kör ”Through Glass” i en bitvis väldigt avskalad men snabb version och höjer temopt igen med ”Digital (Did You Tell)” om en generation som behöver plugga ur.

Detta var årets sista spelning för dem (och mig, vad jag vet i dagsläget) och de ger verkligen allt. De lovar att komma tillbaka under den två år långa turnén de planerar. En helt fantastisk konsert och en riktigt värdig avslutning på ett fantastiskt år.

Betyg: *****

Huvudband: Stone Sour

Support: Corroded

Datum: 19 december 2012

Plats: Annexet

Ort: Stockholm

Arrangör: Live Nation

Publik: XXX

Bilder på Corroded:

Läs alla inlägg om Annexet | Stone Sour

Våra senaste spelningar: