Krönika Mars 2013
Publicerat den 3 april, 2013

Bilder på: Halestorm, The Delta Saints, Honningbarna och Ghost 

En lång och kall månad är äntligen slut och våren gör verkligen sitt yttersta för att ta plats i vårt kalla land. Mars har förutom kyla varit fyllt av många fantastiska konserter. Flera av mina personliga bästa någonsin har jag fått möjligheten att uppleva, tillexempel Biffy Clyro på Berns, Halestorm på Tyrol och Honningbarna på Slussen.

Men den stora snackisen för månaden går ju inte att undvika; Hultsfred flyttar till Stockholm och någon slags fågel Fenix (eller två?) reser sig ur askan i Hultsfred (Småland).

Vi tar det från början för den som har missat: 2010 går Hultsfredsfestivalen i kånken och festivalen ställs in. Enligt uppgift var det dock ändå ett antal tusen personer på plats. 2011 har tyska FKP Scorpio köpt upp varumärket och kör igång igen med löfte om att köra i tre år för att utvärdera. 2012 var även LiveNews på plats i Småland och såg band som Gorillaz, The Cure, Slash och många fler.

Den 20:e mars 2013 släpper man ”bomben”, Hultsfred flyttar till Stoxa i Sigtuna, Stockholm! Stormen är ett faktum, folk är upprörda, ”Hultsfred ligger ju i Småland! Inte i Stockholm”. Det genomförs en omröstning och ett namnbyte kommer att ske, men inte förrän till nästa år så 2013 så ligger Hulsfred i Stockholm. FKP Scorpio uppnår dessutom sitt (antar jag) mål med flytten: biljettförsäljningen skjuter i höjden.

Många är dock inte nöjda med flytten och genast sattes det igång planer på en ny festival i Hultsfred. Ett av initiativen ”Nya Hultsfredsfestivalen” Fick 4500 fans på Facebook direkt. Nu har dock en av de ursprungliga initiativtagarna gått in och hyrt marken och vill lämna över stafettpinnen till de lokala ungdomarna. Läs mer detaljer i Barometerns artikel.

Hur det hela slutar? Det får vi veta i sommar. Det viktigaste är att sommaren är på väg, festivalplanerarnas pennor glöder, telefonerna går varma och bandsläppen haglar. Festivalkartan ritas flitigt om och det enda jag egentligen vet är att konkurrensen är stenhård så det kommer bli en episk sommar med mängder med bra musik, hela sommaren, i Sveriges alla hörn.

Åh, så jag längtar.

Läs alla inlägg om Hultsfred 2012

Våra senaste spelningar: