Krönika Januari 2013
Publicerat den 31 januari, 2013

Bilder på The Royal Concept, Markus Krunegård, Dropkickl Murphys och The Hives. 

Då är vi plötsligt inne på sista dagen i januari 2013. Det har som vi misstänkte varit en ganska lugn månad för oss på LiveNews, vad det gäller att bevaka konserter.

Men helt stilla har det inte varit. Bland annat var vi och såg en fantastisk konsert med The royal concept på Debaser Medis den 5:e Januari. Samma kväll stod Frida Sundemo som förband. Frida är en väldigt spännande ny bekantskap som gav otrolig mersmak och vi hoppas på att höra mer av henne snart.

Veckan därefter öppnade Putte Svensson upp dörrarna till en nyinvigning av Hotell Hulingen i Hultsfred.  Naturligtvis görs det med en konsertinriktning och på scen den 12:e så kliver Markus Krunegård in på matsalens lilla scen. Vi får se Markus leverera sin underbara musik helt avskalad ensam på keyboard alternativt gitarr och utöver det så är det bara hans fantastiska sång.

10 dagar senare, den 22:e januari så var det konsertdags igen. Den här kvällen fick Frank Turner & The Sleeping Souls värma upp publiken i vinterkylan. Sen var det dags Dropkick Murphys från Boston att spela. Med sin fantastiska förmåga att blanda in keltisk folkmusik i sina Hardcore och punktoner, blir det ett galet röj på ett så gott som fullsatt Annexet.

Utöver det har vi även haft äran att bevaka två konserter med The Hives. Man behöver egentligen inte säga mer än: The Hives, det säger på någotvis allt. Ett av landets absolut bästa liveakter som kör stenhårt från början för att sen bara växla upp mer och mer till konserten är över.

Något som är roligt för framtiden är att LiveNews fått fler medarbetare och kommer börja bevaka från fler platser runt om i landet. Så håll ögonen öppna, 2013 ser väldigt lovande ut både vad det gäller konserter och även festivalerna släpper spännande akter på löpande band. Självklart ska vi göra vad vi kan för att bevaka så mycket som möjligt.

Läs alla inlägg om

Våra senaste spelningar: