Krunegård på Hotell Hulingen
Publicerat den 12 januari, 2013

 

Markus Krunegård har jag sett så många gånger att jag har tappat räkningen. Mina förväntningar är alltid höga inför hans spelningar, för han är en helt fantastisk bra musiker. Tidigare spelningar jag sett har alltid varit på stora scener, tillsammans med ett helt band och flera 1000 i publiken. Därför var det väldigt oväntat, roligt och fantastiskt spännande när jag fick veta att han kommer till Hotell Hulingens nyinvigning i Hultsfred. Där skulle han spela akustiskt i hotellets matsal. Nästan så jag tyckte det blev lite för galet bra för att vara sant, men jäklar vilken cool idé.

Strax efter 23:00 så kliver Markus Krunegård in på den lilla scenen som är alldeles dränkt i rött ljus. Han slår sig ner bakom keyboarden och börjar spela ”Everybody hurts” . Framför scenen är det rätt så mycket folk, men svårt att uppskatta hur många det är i den stora lokalen, det hörs och syns att det här hängivna fans som sjunger med och dansar lätt till den betydligt mer avskalade konserten än jag är van att se honom framföra.

Det är helt otroligt bra att få se honom på det här viset. Han pratar med publiken och berättat om att att det är roligt att få vara där vid hotellets nyinvigning och årets första spelning där, han skämtar på ett härligt sätt om att vara där som en barpianist. Inte minst så är det otroligt att se hur bra han levererar ikväll, det är endast Markus Krunegård, en gitarr och ett piano på scenen. Så avskalat och så jäkla bra. Han bjuder på låtar ”hela livet var ett disco”, ”hollywood hills”, ”askan är den bästa jorden”, ”jag är en vampyr” och många många fler låtar.

Det här var en fantastiskt annorlunda och bra spelning med Markus Krunegård. Jag har även sett att det kommer bli fler konserter i Hotellmatsalen på Hulingen. Så det ska bli spännande att följa.

Betyg: *****

Huvudband: Markus Krunegård

Datum: 13 januari 2013

Plats: Hotell Hulingen

Ort: Hultsfred

Läs alla inlägg om Hotell Hulingen | Markus Krunegård

Våra senaste spelningar: