The Avett brothers på Debaser Medis
Publicerat den 3 mars, 2013
The Avett Brothers består bland andra av bröderna Scott och Seth Avett och härstammar från North Carolina, USA. Musiken är en blandning av folkmusik och akustisk rock. Medis är slutsålt sedan länge.

Lokalen börjar fyllas och först ut för kvällen är Grace Potter and the Nocturnals, även de från USA. På scenen ser vi två personer; Grace på sång, gitarr och piano och Matt på trummor. Hon har en fantastisk röst och omfånget på låtar varierar från mycket egen skrivet och endel lugna ballader till hårda och distade gitarrer på sista låten ut som är en tolkning av Led Zeppelins ”Whole Lotta Love”.

Jag hade lyssnat in mig innan jag skulle på konserten men inget hade förberett mig på detta, vilket drag! Publiken sjöng med från första raden i första låten. Visst märks det att de har rötterna i ett rock band. Live är de bra mycket mer drag än på skiva. Brorsorna är självklara front figurer och skiner verkligen på scenen. De har större delen av publiken i sin hand under hela konsertern och det växlar mellan väldigt lugna, starka ballader till intensiv banjo-rock.

Bland de populäraste låtarna under kvällen hör vi I And Lov And You och The Ballad Of Love And hate som framförs av en an dem helt ensam på scenen. Publiken är knäpptyst och lyssnar andaktigt. När låtern är slut utbryter ett ordentligt mullrande jubel. Publiken älskar The Avett Brothers och de levererar verkligen fullt ut.

Betyg: *****

Huvudband: The Avett Brothers

Support: Grace Potter and the Nocturnals

Datum: 2 mars 2013

Plats: Debaser Medis

Ort: Stockholm

Arrangör: Luger

Publik: Slutsålt

Bilder på Grace Potter and the Nocturnals:

Våra senaste spelningar: