Ikväll spelade Khoma och Blindside på Debaser Slussen. Två fantastiska band med långa karriärer i ryggen. Vi får berättat för oss under kvällen att Khomas första spelning var som förband till Blindside på Fryshuset 2002.

Först ut ikväll är kristna heavy metal bandet Blindside från Stockholm. Det är ett ordentligt bra drag och mycket energi. Vi får bland annat höra Pitiful och publiken sjunger med i den fantastiska och väldigt arga låten. Sångaren lyckades dessutom med konststycket att överrösta musiken, utan att sjunga i micken. Det kallar jag röstresurser! Fantastiskt band med bra röj.

Khoma från Umeå trollbinder sin publik med melankolisk och känsloladdad musik. Redan från början sätter sångaren Jan Jämte ribban när han springer ut i publiken och sjunger. Närkontakten med publiken är aldrig långt bort och man ser att både fans och bandet njuter.

Tempot växlar från det långsamma, innerliga till det hårda och brutala. Röjet på scenen är konstant. Jämte saktar inte ens ner när han slår i huvudet så blodet rinner i hela ansiktet.

Två riktigt bra band och jag längtar redan till nästa gång jag får se dem live.

Betyg: *****

Huvudband: Khoma

Support: Blindside

Datum: 7 mars 2013

Plats: Debaser Slussen

Ort: Stockholm

Arrangör: Debaser

Publik: Närmare slutsålt

Bilder på Blindside: