Hultsfred i Stockholm, en sammanfattning.
Publicerat den 16 juni, 2013
För några månader sedan gick Hultsfred ut med att de flyttade till Stockholm, ett väldigt kontroversiellt beslut som skapade mycket känslor. Min personliga känsla var ”wohoo!” då jag gärna ville gå på festivalen men line-upen var inte riktigt så vass att jag åker till Småland, men gärna till Sigtuna!

Men att säga att festivalen låg i Stockholm är enormt överdrivet. Jag är uppvuxen i norrförort men jag körde vilse/fel alla dagar på väg till festivalen. Det var lättare att hitta till Hultsfred (Småland) än Hultsfred (Stockholm). Festivalen låg naturnära med skog på alla kanter och inga grannar så långt ögat nådde. Förutom flygplanen som envisades med att flyga in över blå scenen, men det var inget som störde.

Vädret var sådär typiskt festivalväder, svensk sommar. Varannan sekund strålande sol, spöregn och snålblåst. Allt om vartannat. Lördagen var helt fantastisk med bara massa härligt solsken och massa blåst.

Det har ju gått att läsa om banden i olika andra inlägg, de finns även ute till vänster men hur är det med själen då? Har Hultsfreds själ flyttat med? Nä, det tycker jag faktiskt inte. Men man har börjat odla en ny själ. Inriktningen skulle vara nya och mer okända band som man kan komma och upptäcka. Det tycker jag att man lyckats väldigt bra med. Jag har fått flera nya favoriter, bland andra Savages och Frightened Rabbit och jag var riktigt glad att få återse Imagine DragonsNoonie Bao och Frantic Sunday alla tre band som är påväg uppåt.

Stämningen på festivalen var dessutom helt fantastisk! Den var glad och uppsluppen och inte så mycket överdriven fylla. Visst, folk var inte nyktra, men det slog sällan över, jag såg inga bråk, inga kräk och bara en kille som var så onykter att hans kompis fick hålla honom för att han inte skulle ramla.

Roligt var absolut Redbulls initiativ med wristband. Man sprang runt och omvandlade sin energi till förmåner genom att checka in och liknande. Man kunde vinna träffar med artister och en festivalbutler! Det vill jag absolut ha en!

Konstigast måste ändå ha varit att man hade food courts. Ja, inte fenomenent utan att maten var inringad och man fick inte ta ut den på festivalområdet. Istället för öltält så hade man klassat hela festivalområdet som öltält och tydligen finns det någon lag om att man inte får äta och dricka alkohol samtidigt. Absurt! Nåja, man kunde få i sig något att äta i alla fall och blev en sån liten kuriosa-snackis.

Kommer jag återvända nästa år? Hell yes! Speciellt om det blir inriktningen på det mer oupptäckta, att hitta nytt. Då kanske jag inte kör fel hela tiden heller. Vi har dessutom blivit lovade ett nytt namn på festivalen, vilket jag tycker kan vara passande för att bygga vidare på den unika inriktning och själ som började gro även i folkhjärtan här i helgen.

Tycker du att vi hade en snedvriden rapportering från festivalen? Vi har ju missat all elektronisk musik och hiphop! Skandal! Vi söker just nu fler medarbetare som älskar just dessa genrers och brinner för att skriva och/eller fota. Det gäller för övrigt även klassisk musik, folkmusik, dansband och en hel massa annat. Känner du dig träffad eller intresserad? Läs mer här!

Läs alla inlägg om Hultsfred i Stoxa 2013

Våra senaste spelningar: