Phoenix på Hultsfred (Stockholm) 2013
Publicerat den 13 juni, 2013

Mörkret har lagt sig över Stockholm och äntligen kommer scenljuset till sin rätt. Det franska bandet Phoenix går på den stora gröna scenen en halvtimme före midnatt. Publiken är med från första låten även om det mattas av lite under konsertens gång. Kanske är det bara där jag står eller så har även resten av publiken börjat känna av bristen på ergonomi i gummistövlar efter en lång dags trampande.

Phoenix rör sig ganska fritt mellan genrer, det är ibland indipop, ibland indirock, ibland väldigt elektroniskt men alltid dansvänligt. Sångaren Thomas Mars går sedan ner och sjunger i publiken. De kan lugna ner sig lite och när han ändå står nere i publiken så river han av en lugn låt med bara en gitarrist på scenen. Någonstans mot slutet av låten blir han dock tyst och ser till att en flicka kan komma över staketet ordentligt.

Konserten fortsätter och det är riktigt bra. De förvånar mig ofta men det kan dock svänga lite väl vilt mellan genrerna. 

Betyg: *****

Band: Phoenix

Datum: 13 juni 2013

Plats: Hultsfredsfestivalen i Stoxa, gröna scenen

Ort: Stockholm

Arrangör: FKP Scorpio

Läs alla inlägg om Hultsfred i Stoxa 2013 | Phoenix

Våra senaste spelningar: