Jack Moy & Glöden på Medis
Publicerat den 1 februari, 2015
Det började som en typisk, trist januarikväll med snöblandat regn och slutade som en av mina bästa konsertkvällar någonsin. 

Jag hade inte speciellt bra koll på banden ikväll (kände till Frantic Sunday) så jag hade inte så höga förväntningar men var väldigt hoppfull. Alla tre banden släppte sina debutskivor under 2014 och jobbar vidare med nytt material.

Först ut för kvällen var stockholmsbandet Join the Riot. Vi får höra en skön gladpop med ett bra gung. Jag får känslan av ”snälla pojkar” till skillnad mot vad namnet antyder. De får ett riktigt bra mottagande av den halvfulla lokalen, det är dansvänligt och man blir glad. De åker rakt in i mina spellistor och jag vill gärna se dem igen. 

Nästa band ut är uppsalabandet Frantic Sunday. Jag såg dem ett par gånger under 2012/2013 och anade/hoppades att detta skulle bli episkt. Showen drivs mycket av sångaren Tomas Karlsson som hör till det lite mer galna släktet. Han är nere i publiken ett antal gånger och är med och dansar, han får igång publiken nästan direkt trots att de verkar vara en ny bekantskap för många på plats. De avslutar med låten ”Heartbeats + Soundsystems” som snurrar flitigt på P3 och är med som soundtrack på Filip & Fredriks film ”Trevligt Folk”. Låten är en av mina favoriter och mycket riktigt; jag får rysningar och gåshud i den kokande lokalen. Under finalen av låten så kommer dessutom Karlsson på att han ska crowdsurfa lite, mycket modigt med tanke på att det är bra dansrum runt varje person, men publiken sluter upp och bär runt honom för att sedan släppa ner honom på scenen igen. De blir inropade igen av en superpeppad publik och kör en 2 minuterslåt på vad som låter som dubbla tempot. Helt fantastisk spelning.

Efter den enorma energiurladdningen kommer Jack Moy & Glöden i på scenen och lokalen har fyllts på märkbart. Publiken sjunger med från första låten. Det är uppenbart att Väsbybandet är på hemmaplan med många vänner i publiken (enligt Jack Moy själv). De spelar en folkpop som ofta har placerats i samma kategori som Mumford & Sons och The Lumineers även om jag inte ser någon banjo. Moy har en fantastisk röst med emellanåt en härlig raspig/trasighet som tillför väldigt mycket känsla till låtarna. Det är en härlig glädje på scenen och de är uppenbarligen glada över den stora uppslutningen.

2015 börjar helt fantastiskt med denna kväll, tre glada band som får en att dansa och glömma alla sorger. Tack för en fantastisk kväll som hamnar på väggen av mest minnesvärda!

Frantic Sunday är på Sverigeturné och har datum i Norrköping (Where´s The Music?) och Sundsvall under februari.

Betyg: ***** (5/5)

Artist: Jack Moy & Glöden

Support: Frantic Sunday, Join The Riot

Datum: 31 januari 2015

Plats: Debaser Medis

Ort: Stockholm

Publik: Fullsatt

Arrangör: FKP Scorpio

Bilder på Frantic Sunday:

Bilder på Join The Riot:

 

Share

Våra senaste spelningar: