Denna ljumma decemberkväll står tre bra band på Medis stora scen. De är någorlunda i samma genre; indiepop, för att inte snäva in för mycket. Trallvänligt, dansvänligt, roligt och bra!

Först ut för ikväll är Karlskronabandet Vapenbröder: ”… ett svenskt popband med stora visioner och drömmar som vi kommer att förverkliga.” Lokalen är fylld till ca 1/10 av sin kapacitet och publiken håller sig lite i bakgrunden men bandet ger järnet. Jag gillar de flesta låtarna men framförallt ”Nej tack” och den finstämda och, vad det förefaller, väldigt självutlämnande ”Jävla kul ikväll”. Imorgon (lördag) ska de spela i buren på Musikhjälpen kl 15.00!

Härnäst får vi FaråkerPop på blekingska” beskriver de sig på sin facebooksida. Lite orättvist blir de i sammanhanget lite av ett mellanband då de är avsevärt lugnare än de båda andra banden.

Sist ut är Upplands Väsby bandet Jack Moy och Glöden. Nu fyller lokalen på rätt mycket och folk letar sig fram till scenkanten. Många i publiken kan låtarna. Mest allsång på textraden ”Fuck the pain away” i låten ”Whiskey and Maria”, ”Drugs and other stuff” och riktiga festvibbar får vi till ”Good as Gold”.

Det är alltid roligt att se Jack Moy och Glöden, det är sån feststämning! Vapenbröder var riktigt, riktigt bra. De var absolut med och tippade över betyget på en fyra ikväll och jag kommer verkligen hålla ögonen på dem i fortsättningen. Kul med en ny bekantskap!

 

Betyg: ***** (4/5)

Band: Jack Moy & Glöden

Support: Faråker, Vapenbröder

Datum: 18 december 2015

Plats: Debaser Medis

Ort: Stockholm

Publik: halvfullt som mest

Arrangör: Appelgren + Friedner

 

Bilder på Vapenbröder:

Bilder på Faråker: