Krönika: This Is Hultsfred 2014
Publicerat den 1 juni, 2014
Årets This Is Hultsfred gick av stapeln den 30-31 Maj 2014, med andra ord fredag-lördag i Kristi himmelsfärdshelgen. Festivalen har i år bytt datum och inleder festivalsommaren.

Man hade dock lite otur med vädret. Det kom ett par störtskurar både på fredagen och lördagen. Lördagen var dock mycket varmare  men mellan skurarna kommer till och med solen fram.

Artisterna som var bokade till i år var en kombination mellan mindre och halvstora akter, mellan nostalgitrippar och up-and-commers och band från många olika genrer. Det som däremot slår mig kraftigt är den genomgående höga kvalitén på akterna. Med fantastiska band som Hökartorget, Project Bongo, A Silent Escape, Bombus, The Royal Concept, Hurricane Love, De Lyckliga Kompisarna (och så vidare, listan kan göras väldigt lång) så är det här riktigt, riktigt bra.

Det jag kan tycka är lite synd är att det var så lite folk. Speciellt när det är så många bra band, att så många missar det! Tyvärr så krockade ju datumet med ett antal stora evenemang både runt om i Sverige (STHLM Fields slog publikrekord för en festival med 51 863 besökare. Summerburst i Göteborg var slutsålt med 25 000 besökare. Lägg sedan till både Miley Cyrus på Globen på fredagen och Aerosmith på Tele 2 Arena på söndagen) och i närområdet hade vi bland annat Blues & Roots i Mönsterås. Att det dessutom ligger på en långhelg gör att folk kanske ”åker till landet”, eller kör en weekend någonstans.

Så inför nästa år så hoppas jag på tre saker:

  1. Att det blir av! Det är det viktigaste.
  2. Att man lyckas få ihop en lika suverän line-up
  3. Att fler fattar hur suverän line-uppen är och vad man missar. Att kunna säga ”jag såg dem på en liten scen i Hultsfred typ 2015, långt innan dom blev stora”. Lika kreddigt på 2020-talet som nu!
Läs alla inlägg om This is Hultsfred

Våra senaste spelningar: