Krönika: Popaganda 2014
Publicerat den 31 augusti, 2014

popaganda 2014

 

För tolfte året i rad gick Popaganda av stapeln. Fredagen, som hade en lite mer electro-pop inriktning inleddes tråkigt nog med störtskurar och drabbades av stora förseningar under dagen. Under fredagen hade man 10 000 besökare på Eriksdalsbadet. Lördagen med sin lite mer populär-pop inriktning hade däremot lite bättre tur med vädret, till och med solen tittade fram vid flera tillfällen. Lördagen var slutsåld och under avslutande konserten med Veronica Maggio beräknar arrangören att man hade 13 000 besökare på plats.

Popaganda har i år lyckats på en hel del viktiga punkter, till exempel har de en av de mest jämlika line-upen i Sverige i år och de visar att man inte behöver tumma på kvalitén bara för att man tänker på jämlikhet i bokningen. Festivalen är dessutom krav-certifierad. Två mycket viktiga punkter.

Personligen så kan jag sakna en del av den Popaganda som jag upplevde för några år sedan; Indie- popen. Electro-poppen har fått en mycket större utrymme, något som jag antar kommer med utvecklingen men den kittlar mig personligen inte lika mycket. Jag gillade därför lördagens line-up aningen bättre och bland andra Icona Pop, First Aid Kit och Veronica Maggio levererade riktigt bra. Vit Päls firade sitt tio års jubileum genom att göra sin sista spelning någonsin.

Från tidigare år kan jag även känna att jag saknar inslaget av konstsim som man haft i poolerna mitt på dagen. Ett roligt och udda inslag som saknades helt i år.

Popaganda är lite festivalen som avslutar hela festivalsommaren, men än finns det gott om tillfällen för att se bra livemusik utomhus. Men nu får man nog räkna med halsduk och mössa.

Share
Läs alla inlägg om Popaganda | Popaganda 2014

Våra senaste spelningar: