Årets upplaga av Popganda gick som brukligt av stapeln på Eriksdalsbadet vid Skanstull. Det var väldigt mycket folk på plats och året bjöd på en helt okej line-up.

Mina personliga favoriter från årets upplaga blir The Vaccines och Säkert! medan Christers blir Phoenix, Joy och Janice.

Flera artister, bland annat Annika Norlin (Säkert!) och Oskar Linnros pratade om de förkastliga sexuella trakasserierna och hyllade den ideella organisationen Nattskiftet som var på plats. Parollen ta tillbaks natten upprepades.

På festivalen råder en skön stämning och publiken är insatt i genren, de flesta verkar kunna låtarna från alla de olika artisterna. Jag får också intrycket att de gärna dansar loss, trots att festivalen ger ett förhållandevis nyktert intryck. En anledning till det kan ha varit att barområdena utökats enormt i år, detta gjorde att man kom ganska nära stora scenen även från barområdet.

Det traditionsenliga manliga konstsimmet drog som vanligt fulla läktare och mycket jubel. Se separat galleri nedan. Festivalen var helt vegetarisk och det fungerade bra, folk börjar vänja sig.

Nu har Popaganda gått av stapeln och festivalsommaren är nu officiellt avslutad.

Festival: Popaganda

Datum: 1-2 september 2017

Plats: Eriksdalsbadet

Ort: Stockholm

Besökare
Fredag: 10 000
Lördag: 12 000

Alla inlägg: