Klockan 18:00 på lördagen kliver göteborgsbandet Bombus  in på RP-scenen, jag har själv bara hört låtarna ”Enter the night” och ”Raised by pigs”. Det är låtar som jag tycker är riktigt bra och jag har sett fram emot att se och höra mer från Bombus. Väl på scenen så är det ingen uppvärmning eller mjukstart, de levererar sin stenhårda musik direkt. Publiken framför scenen är inte så stor, men väldigt hängiven och engagerad.

Tyvärr störs konserten av ett ihållande ösregn och den största delen av publiken fortsätter se konserten på avstånd med skydda av Skakens tak och framför scenen blir snabbt mycket mindre publik. Bombus tackar den hängvina skaren som trotsar vädret och sen fortsätter bandet leverera på precis samma vis som om de hade varit fullsatt.

Jag har själv tagit skydd från regnet, men beundrar den tappra skaran som fortsätter röja framför scenen. Jag kommer lyssna in mig ännu mer på Bombus och hoppas jag snart får möjligheten att se dem igen. 

Betyg: ***** (4/5)

Band: Bombus

Datum: 30 maj 2014

Scen: RP-scenen

Ort: Hultsfred

Arrangör: This Is Hultsfred