Gojira, Bombus och Oni på Pustervik
Publicerat den 12 juli, 2017

Igår spelade Gojira, Bombus och Oni på Pustervik i Göteborg.

Förra sommaren släppte franska Gojira sitt sjätte album “Magma” vilket de blev nominerade till en Grammy för bästa rock album med, när de intar scenen på ett slutsålt Pustervik förstår man verkligen varför. Med Singlarna “Stranded” och “Silvera” får de hela byggnaden att skaka. Med ett flertal kolsyrekanoner som sprutar hej vilt är hela showen är en succé redan från första låten. Sättet de kombinerar tung death metal med deras egna finess live är helt otroligt.

Aldrig har ett metalband låtit så likt live som på skiva, det är verkligen imponerande att se hur de lyckas låta så bra trots att de är slitna från turnén och en speltid på 1h 40 min. Sången och trummorna är det som sticker ut mest, man hör klart och tydligt minsta lilla detalj i sången/skriken samtidigt som trummorna fortsätter köra på hårt som tusan och det låter riktigt bra!

Då sångaren och trummisen är bröder frågar Joe Duplantier mitt i spelningen om vi visste att han är bättre än sin bror Mario på trummor och att Mario är bättre än honom på att sjunga. Med det uttalandet var det upp till bevis och dem byter roller för en låt som blir cool att se. Vad de gäller prestationen så löser Joe trummorna utan problem samtidigt som Mario faktiskt låter väldigt mycket mer brutal i sina skrik än sin storebror.

Joe berättar att de har lite tekniska problem med gitarrerna och frågar snällt om vi märker det? “do you hear everything good” “how is the sound” och publiken svarar att allt låter enastående så de kör vidare utan problem.

En utav de absolut bästa metal spelningarna vi har sett i Göteborg på ett tag och inte mycket lär toppa denna kväll heller, Gojira lovar att komma tillbaka och det blir ett sant nöje att se dessa legender live igen!

Foto & Text: Stefan Jämtgren

Artist: Gojira

Support: Bombus, Oni

Datum: 11:e Juli 2017

Plats: Pustervik

Ort: Göteborg

Arrangör: Livenation

Bilder på Bombus.

Bilder på Oni. 

Läs alla inlägg om Bombus | Gojira | Göteborg | Oni | Pustervik

Våra senaste spelningar: