Megadeth på Annexet
Publicerat den 1 augusti, 2023

Bilder på Megadeth.

Det amerikanska thrash metalbandet Megadeth spelade ikväll på Annexet i Stockholm med sin Crush the World Tour. Som förband får vi Soilwork från Helsingborg.

Megadeth startades 1983 och räknas till ett av The Big Four of Thrash tillsammans med Metallica, Anthrax och Slayer. Bandet frontas sedan starten av Dave Mustaine och senaste plattan de släppte var “The Sick, The Dying… And The Dead!” som kom 2022. Denna måndag i juli (en månad som i övrigt, som vanligt, är nästan konsertfri i Stockholm då alla är på semester) spelar de på Annexets scen. Men först ut är svenska Soilwork vars tidigare trummis Dirk Verbeuren numera spelar i just Megadeth.

Det är nog inte slutsålt ikväll men måste vara ganska nära. En hel del verkar ha rest långväga för att vara här idag. Det är många i lokalen redan när Soilwork börjar spela. Soilworks debutplatta kom 1998 och deras senaste platta “Övergivenheten” kom 2022. Det mullrar på bra om bandet och de verkar ha en hel del fans i publiken.

Äntligen går en av mina barndomsidoler på scenen. Jag lyssnade väldigt mycket på Megadeth i ”Countdown to Extinction” (1992) och ”Youthanasia” (1994) perioden. Lyckligtvis får jag höra flera av mina favoritlåtar från den eran som “Sweating Bullets”, “A Tout le Monde” och “Symphony of Destruction”. Vi får även klassiker som “Peace Sells” men även “We’ll be Back” från senaste plattan.

Publiken var pepp redan innan konserten och till soundcheck började folk skandera “Me-ga-deth”. Publiken kan så klart låtarna och att bandet är oerhört tekniskt är det ingen tvekan om. Konserten pågår i ungefär en timme och 20 minuter vilket verkar enligt statistiken vara lite standard från den här turnén. Föredömligt i dessa tider av debatter runt långa konserter. Vi fick lite av allt och det var bra avvägt.

Artist: Megadeth

Support: Soilwork

Datum: 30 juli, 2023

Plats: Annexet

Ort: Stockholm

Arrangör: FKP Scorpio

 

Läs alla inlägg om Megadeth | Soilwork

Våra senaste spelningar: