You Me At Six på Fryshuset
Publicerat den 24 mars, 2017

Bilder på You Me At Six

De brittiska banden You Me At Six och The Amazons gästade Fryshusets Klubben på torsdagen.

Vi såg The Amazons Where’s The Music? tidigare i år och det var en av festivalens bästa spelningar enligt mig. De är första gången de spelar i Stockholm men ikväll så klickar det inte riktigt med publiken trots att bandet är riktigt bra. Det känns som att publiken längtar mer efter energin som kommer med ett band som You Me At Six. Jag ser fram emot att se The Amazons igen och gärna framför sin egen publik med lite mer självförtroende.

Det är tre år sedan You Me At Six var i Sverige sist och när de går på exploderar publiken. Första låten är titelspåret på både senaste skivan och turnén: ”Night People”. De fortsätter starkt med hiten ”Underdog”. Publiken kan alla texter i alla låtar och även om lokalen inte är full till bristningsgränsen så är det riktigt bra drag hela konserten. De tappar mig inte en sekund och sångaren Josh Franceschi har fantastisk utstrålning och publikkontakt.

Ikväll har vi en fantastisk publik, hade jag varit band hade jag velat ha den här publiken varje kväll. Dom kan alla låtarna, händerna i luften, hoppar och behöver lite eller ingen instruktion från scenen. Till ”No One Does It Better” så ber Franceschi alla att sätta sig på varandras axlar och anmärkningsvärt många åker upp.

Inför senaste singeln ”Take On The World” håller Franceschi ett fint brandtal där han tar upp terrorattacken här om dagen i London med kontentan att man aldrig ska vara rädd för någon baserat på etnicitet och avslutar med orden ”Love is kind, hate is foolish”.

Musiken, uppträdandet och kontakten med den fantastiska publiken lyfter varandra och samspelet gör det fanimej magiskt. Jag får dessutom min favoritlåt ”Give” i extranumret så jag är supernöjd.

Hela setlisten finns på bild ovan.

[yasr_overall_rating size=”small”]

Artist: You Me At Six

Support: The Amazons

Datum: 23 Mars 2017

Plats: Fryshuset, Klubben

Ort: Stockholm

Bilder på The Amazons

Våra senaste spelningar: