Ikväll spelar den kanadensisk-koreanska artisten JUNNY (주니) på Fryshusets Klubben.

Singer-songwritern Junny från Vancouver i Kanada debuterade 2017 och har sedan dess släppt tre fullängdare och en hel del singlar. Senaste plattan ”blanc” kom 2022. Junny blandar i sann k-popanda friskt mellan engelska och koreanska i sina texter och skriver även låtar åt andra artister.

Det är första gången han spelar i Sverige och hans femte spelning i Europa. Klubben är ikväll inte helt slutsåld och det finns svängrum om man vill dansa. Före Junny går på får vi uppvärmning av rikigt vassa DJ Mniejong.

Junny har riktigt bra kontakt med publiken och håller igång dem bra. Med sig på scenen har han DJ Mniejong som håller tätt på musiken.

K-poppen börjar så sakta bubbla även i Sverige, det är roligt att se. I USA headlinar flera koreanska artister de riktigt stora festivalerna och Europa är just nu en av de snabbast växande marknaderna för koreansk kultur. Vi hoppas nu att fler artister gör Europa och norr-varvet när dom är ute på vägarna! Junny fortsätter sin turné ner till storstäder på kontinenten och vi önskar all lycka till!

Artist: JUNNY (주니)

Support: DJ Mniejong

Datum: 21 mars, 2023

Plats: Fryshuset, Klubben

Ort: Stockholm

Bilder på DJ Mniejong.