Hollis Brown på Biljardkompaniet
Publicerat den 11 november, 2016

Hollis Brown – en sån kväll det blev! Det känns som att det var årets konsert som dök upp en torsdagskväll i Kristianstad!

Hollis Brown är New Yorkbandet som tagit sitt namn efter en Dylanlåt. Det bildades av gitarristen Jonathan Bonilla och sångaren och gitarristen Mike Montali, som med sin lite speciella röst alltid finns i centrum i detta samspelta band. De låter fullkomligt självklara och blandar sina influenser till något eget. Lyssna exempelvis på deras senaste EP, Cluster of Pearls som släpptes tidigare i år.

De inleder med Ride on the Train, titelspåret från albumet som släpptes 2013 och eftersom de gjort en tributeskiva till Velvet Underground (Hollis Brown Gets Loaded) får vi förstås också höra deras tolkning av Sweet Jane. Jesse Malin´s She don´t Love me dyker också upp, med vacker stämsång. Jag står mest och ler, och glömmer fotografera!

Hollis Brown lutar i ena stunden åt country, men aldrig helt. I nästa blir det souligt, men aldrig helt.. I någon låt tar Stonesinfluenserna överhanden och soundet blir sexigare och svettigare.

En av mina favoriter Walk on Water får en ännu nervigare touch live, medan nya Someday Soon har en mer somrigt hoppfull ton. Ett nytt album är på gång nästa år, med ny turné. Missa dem inte då!

Inledde gjorde Arvidson&Butterflies med sångaren och låtskrivaren Roger Arvidson i spetsen. Ta en rejäl del snygga melodier, Byrdspop, en Rickenbacker, en tolvsträngad Danelectro och ett par nypor göteborgshumor!

Bilder på Arvidson&Butterflies:

[yasr_overall_rating size=”small”]Artist: Hollis Brown

Support: Arvidson&Butterflies

Datum: 2016-11-10

Plats: Biljardkompaniet

Arrangörer: Kompakt Disk, Kulturföreningen Äntligen, Biljardkompaniet

Ort: Kristianstad

Våra senaste spelningar: