Malcolm Holcombe på Kulturkvarteret
Publicerat den 30 april, 2015
Jared Tyler inleder konserten ensam på Kulturkvarterets lilla scen med några låtar, bland annat från nya albumet Here With You innan Malcolm Holcombe ansluter, vevar av sig halsduken och drar igång. Jag hade blivit förvarnad att han är väldigt rolig och kan verka tämligen galen, och jo – det stämmer!

Veckorna innan konserten medan jag lyssnat på Malcolm Holcombe har jag funderat på vilken låda hans musik skulle stoppas ner i, om man nu tvunget måste stoppa in allting i ett fack? På hans hemsida har David Fricke (Rolling Stone Magazine) beskrivit det som ”Not quite country, somewhere beyond folk”.

Malcolm Holcombe ger oss bland annat titelspåret Pitiful Blues från hans senaste ”vanliga” album i en fantastiskt intensiv version och vackra Doncha Miss That Water från alldeles nysläppta RCA Sessions som innehåller nyinspelningar av låtar från tidigare album. Jared Tyler kompletterar perfekt med sin röst och sitt ackompanjemang, och Malcolms eget gitarrspel är effektivt och riktigt bra.

I ett raskt tempo låter Malcolm Holcombe låtarna gå in i varandra utan paus för att sedan göra längre avbrott där han bjuder på halsbrytande roliga berättelser, och hans minspel går definitivt heller inte av för hackor. Jag tror att alla som hittat till konserten på onsdagskvällen kände sig nöjda.

I Kompakt Disks Americanaserie återstår nu två spelningar innan säsongen är slut – den 3 juni står Scott H Biram på scen och därefter avslutar Possessed by Paul James det hela den 14 juni. Det känns som att det vore dumt att missa!

 

Betyg: *****

Artist: Malcolm Holcombe featuring Jared Tyler

Datum: 2015-04-29

Plats: Kulturkvarteret, Lilla salen

Ort: Kristianstad

Arrangör: Kompakt Disk i samarbete med Kultur/fritid och Äntligen

Våra senaste spelningar: