Bilder på Ellen Sundberg:

Den drygt 20 år unga Ellen Sundberg från Jämtland släppte för en månad sedan sitt andra album White Smoke and Pines. Jag såg henne senast när hon var support till Israel Nash då hans turné nådde Kristianstad för ett par år sedan och det känns som om det hänt mycket sedan dess. Det nya albumet är producerat av och inspelat hos Israel Nash i hans studio och på turnén följer dessutom hans gitarrist och ”ljudmakare” Nik Lee med.

Ellen Sundberg inleder med Black Raven från debutalbumet och bjuder sedan på det mesta från White Smoke and Pines. Hon och bandet the Widowmakers (som åkte runt och spelade med Doug Seegers efter hans Sverigesuccé) har nu kommit halvvägs i sin tvåmånadersturné och det låter bra… väldigt bra, och en aning råare i soundet live, inte minst tack vare basisten.

Hon avslutar med hiten The Road is Long (Vägen är lång) och jag kan bara säga att jag är imponerad. Ellen Sundberg kliver fram så självklart och tryggt, och vet vad hon gör och vad hon vill!

En sak till bara… det borde varit fullsatt!

Inledde gjorde Kristianstadbaserade Kilimanjaro och de inledde bra. Kvällen till ära släppte sitt debutalbum, och ett ex fick följa med hem – ny musik ska stödjas!

Foto och text: Eva Carlsson

Betyg: 4/5

Artist: Ellen Sundberg & the Widowmakers

Support: Kilimanjaro

Datum: 150411

Plats: Kulturkvarteret, Lilla salen

Ort: Kristianstad

Arrangör: Kompakt Disk

Bilder på Kilimanjaro: