Scott H Biram på Biljardkompaniet
Publicerat den 4 juni, 2015
Texasbon Scott H Biram, även känd som The Dirty Old One Man Band, kliver upp på Biljardkompaniets scen i sliten Muddy Waters t-shirt och keps. Han konstaterar det märkliga i att gå upp på scen i en bar medan solen fortfarande skiner, att en bar har fönster överhuvudtaget och sedan drar han igång.

Att försöka placera Scott H Biram i ett fack är dömt att misslyckas. Scott skiftar mellan (och blandar) country, punk, blues, metal och bluegrass och han är en riktigt bra och mångsidig gitarrist. Vill man ha en liten aning om spännvidden mellan stilarna, så lyssna gärna på de två sista låtarna på hans senaste album Nothin´but Blood: I´m troubled och Around the Bend. Värt att nämna är att Scott H Birams låtar bl a dykt upp i Sons of Anarchy och boostat intresset för honom.

Scott H Biram ger oss i det närmaste en och en halv timme och vi bjuds på bl a Jack of Diamonds, Gotta get to Heaven, Alcohol Blues. Gammalt och nytt, han blandar stilar och byter gitarrer.

Scott berättar om att han undviker rött vin när han turnerar för röstens skull och hotar med att avsluta kvällen med en quiz där frågan blir hur många gånger under kvällen han sagt f*ck och då ska vi ändå räkna bort alla motherf***er… Man skulle väl utan att vara för detaljerad kunna säga att de historier Scott H Birams låtar berättar inte saknar vare sig sprit, våld eller sex.

Jag tycker att de som har biljetter till utsålda Sweden Rock Festival ska ta chansen att se Scott H Biram på fredag kväll, fast jag har en känsla att det blir en spelning av helt annan karaktär på en festival. Vill man se honom på mindre scener så finns flera chanser till det innan Sverigedelen av turnén avslutas på Victoriateatern i Malmö den 15 juni.

Jag gissar att det väl egentligen fortfarande var alldeles för ljust för Scott H Birams smak när spelningen var över och vi klev ut i sommarkvällen, och inser att ett gott betyg måste vara att jag redan i bilen på väg hem funderade på att köra till Garage Bar i Höganäs på lördag, då han gör ett nedslag där…

Artist: Scott H Biram

Datum: 2015-06-03

Plats: Biljardkompaniet

Ort: Kristianstad

Arrangör: Kompakt Disk, Kulturföreningen Äntligen

Våra senaste spelningar: