The Royal Concept på Medis
Publicerat den 27 december, 2015

Igår spelade The Royal Concept på Debaser Medis i Stockholm. Intäkterna från kvällen går till UNICEF.

Först ut på scenen är Jasmin Khan, hon presenteras av Povel (trummor, The Royal Concept) och vi får höra första låten. Hon har en underbar röst och scennärvaro. Låten “Den jag en gång var” kan beskrivas som lite elektronisk pop på svenska och är riktigt bra. Jag skulle inte bli förvånad om vi får höra mer av henne.

Nästa band ut på scenen är Manganas Garden från Göteborg med sin discofunk med en stark doft av 70-tal. Det är riktigt svängigt, har en härlig groove och publiken hänger på och dansar direkt.

Jag vet inte för vilken gång i ordningen som jag ser The Royal Concept men det är alltid ett riktigt bra drag, de måste vara ett av Sveriges flitigast turnerande band under de senaste åren. Även om det är rätt mycket folk på plats är det långt ifrån fullt och varför lokalen inte är fylld till bredden förstår jag inte. Hitsen avlöser varandra, publiken kan låtarna och det riktigt kokar emellanåt. Vi får både gamla klassiker och nya låtar från EP:n “Smile” som kom ut i år, tillexempel “Fashion” och “Smile”.

Detta var helt enkelt ett perfekt sätt att avsluta konserteråret 2015.

Betyg: ***** (4/5)

Band: The royal Concept

Support: Manganas Garden, Jasmin Khan

Datum: 26 december 2015

Plats: Debaser Medis

Ort: Stockholm

Publik: Rätt mycket men inte fullt

Arrangör: Live Nation

Bilder på Manganas Garden:

Bilder på Jasmin Khan:

 

Våra senaste spelningar: