Asking Alexandria med fler på Tyrol
Publicerat den 11 oktober, 2014
Asking Alexandria drar Europa runt på sin From Death To Destiny turné, igår var de i Stockholm, med sig har de inte mindre än tre andra band. Det blir en fantastisk afton av metalcore på Djurgården.

Från San Diego, Kalifornien kommer Secrets, det är deras första gång i Sverige. De har hela publiken att hoppa innan låt tre. Lokalen har bra mycket folk för att vara klockan sju en fredag. Bandet och publiken ger allt redan från början. Det är bra riktigt underhållande och jag tror de kan få hoppa in på en av mina lite hårdare spellistor. De får ifrån publiken ordentligt innan de går av scen.

Nästa band ut är Crown The Empire från Dallas, Texas. Publiken är med och känner till bandet sedan ”länge” (debut EPn kom 2011, första fullängdaren 2012). Även här är det riktigt bra drag. De har två sångare som håller igång publiken bra.

Kvällens tredje band The Ghost Inside från Los Angeles, Kalifornien släpper sin fjärde skiva i höst. Vi får höra smakprov från nya skivan och av kvällens band är nog detta det råaste. Crowdsurfingen tar fart och även om det har varit bra fart på publiken hela tiden så ändras stämningen något, det blir lite mer obekvämt, lite mer ”se upp” och ännu lite roligare. De avslutar starkt med ”Engine 45”. 

Asking Alexandria går på det är detta publiken väntar på. Vi får en ordentlig mix av gammalt och nytt, vi får även en riktigt kort variant av Panteras ”Walk”, jag tror det är då en av gitarrerna går sönder och vi får improviserad pausmusik, skitsnack och trumsolon under några minuter. Publiken tappar dock aldrig intresset. Mot slutet får vi kvällens första ”ballad” som tillängas tjejerna i publiken.

Alla banden togs verkligen emot bra av publiken, som även verkade ha koll på supporten. Publiken hängde med hela kvällen, alla banden levererade verkligen och det slackade aldrig av. Mitt favoritband för kvällen blir Secrets, en glad överraskning av ett band jag inte kände till sedan tidigare. 

På ett annat ämne så vill jag säga att jag är glad att se att den hårda musiken sjunkit i åldrarna och blivit mycket mer jämställd de senaste åren, den här tillställningen hade en åldersgräns på 13+ och vi ser mycket fler tjejer än för några år sedan. Än så länge är det inte så många tjejer på scenen, idag såg jag ingen. Det är dock bara en tidsfråga, det är ju där nere i publiken som passionen tänds och allt startar.

Huvudband: Asking Alexandria

Support: The Ghost Inside, Crown The Empire, Secrets

Datum: 10 oktober 2014

Plats: Tyrol

Ort: Stockholm

Publik: Typ två tredjedels fullt

Bilder på Secrets:

Bilder på Crown The Empire:

Bilder på The Ghost Inside:

Våra senaste spelningar: