Halestorm på Tyrol
Publicerat den 22 mars, 2015
Igår var äntligen Halestorm tillbaka på Sverige besök. De kommer hit med jämna mellanrum och populariteten bara växer. Tidigare kom de som förband nu är de headliners med sina egna förband och spelar på större och större arenor. Ikväll har de med sig Wilson från Detroit och Nothing More från Texas.

Först ut på scen är Wilson, det har börjat fyllas på i publiken men är långt ifrån fullt. Bandet går ut hårt från början och får igång publiken riktigt bra. De har en fantastisk energi på scenen och det händer saker hela tiden. Efter deras version av AC/DCs ”Back in Black” är publiken på topp. Sångaren Jason Spencer avslutar det hela med att kasta sig ut i publiken och crowdsurfa iväg. Fantastiskt! Jag ser fram emot att se dem fler gånger.

Andra bandet ut för kvällen är Nothing More från Texas. Musiken är lite mer experimentell metal och med spännande trumset och manicker på scenen händer det oväntade saker hela tiden. Som att man hänger upp en bas i en ställning och spelar sexhändigt på samma bas. Det har jag inte sett förut. De är riktigt hög energi från bandet men jag upplever att de inte får med sig publiken riktigt lika mycket som bandet innan. Sångaren har en väldigt distinkt och gäll röst, lite ovanligt för den här genren, men det fungerar. De avslutar med att alla står och spelar på varsin trumma i en mäktig takt.

Kvällens huvudband är helt klart Halestorm och de har många ”freaks” på plats. De går hårt ut med låtar som ”Freak like me” och nya ”Amen” som får mycket uppskattning av publiken men det känns lite trögstartat på något sätt. Jag har svårt att sätta fingret på det men jag har hört rykten om att hela bandet är superförkylda, något som skulle kunna förklara saken.

Vi får vidare höra bland annat en version av Fleetwood Macs ”Gold Dust Woman”. Vi får även se ett av Arejay Hales klassiska trumsolon, även de gigantiska trumpinnarna (i storlek mer som basebollträn) åker fram och han får igång publiken ordentligt. Mest allsång får vi nog på ”Love Bites (so do I)”, ”I Miss the Misery” och sprillans nya ”Apocalyptic”.
Halestorm verkar gilla Sverige och Sverige gillar Halestorm, Lzzy Hale lovar de kommer tillbaka och att de då har en helt ny skiva i bagaget. Något jag ser fram emot mycket.
En bra kväll med tre riktigt bra band men som saknade det där lilla, lilla sista när publiken hamnar i extas.
Betyg: ***** (4/5)

Artist: Halestorm

Support: Wilson, Nothing More

Datum: 21 mars 2015

Plats: Tyrol

Ort: Stockholm

Publik: ganska fullt

Arrangör: Live Nation

 

Bilder på Wilson:

Bilder på Nothing More:

Läs alla inlägg om Halestorm | Nothing More | tyrol | Wilson

Våra senaste spelningar: