Amerikanska Halestorm är äntligen tillbaka i Stockholm och intar Park Stage denna tidiga kväll.

Syskonen Hale (Lzzy och Arejay) spelat tillsammans i mer än 20 år. Debuten kom 2009 och de har gjort succé med sin energispäckade post-grunge/metal. Med hits som “I Miss The Misery” och “Love Bites” är det få som inte har hört dem. Den fjärde studioplattan “Vicius” kom 2018.

De inleder starkt med bland annat ”Love Bites”. Energin från hela bandet är påtaglig och få personer är mer naturliga på trummor än Arjay. Han verkar vara gjord för det där och får de komplicerade rytmerna att se enkla ut även när man trixar med trumpinnarna. Lzzy är som alltid en inspiration och ett energiknippe, hon håller den kvinnliga fanan högt i en fortfarande mansdominerad del av branschen.

Hela settet är energifyllt och inte ens de instrumentala delarna blir tråkiga. Favoritlåten blir nog både ”Miss The Misery” (alltid favoritlåt) men även relativt nya ”Freak like me” är fantastisk.

Artist: Halestorm

Festival: Lollapalooza

Datum: 28 juni 2019

Plats: Gärdet

Ort: Stockholm