Ikväll spelade Halestorm på Debaser Medis, för andra gången är de på headlineturné i Europa. Debaser Medis är slutsålt ikväll och förväntningarna är höga.

Först ut ikväll är The Smoking Hearts från Storbritannien. Lokalen börjar fyllas men det är en bit kvar. Andra bandet ut är amerikanska Dayshell från Kalifornien. De släppte sitt självbetitlade debutalbum förra året. Det mullrar på bra, men vi är alla lite otåliga för att få se Halestorm igen.

Det är underbart att se Halestorm gå på, jag har sett dem ett antal gånger tidigare men bara som förband eller extra akter på konserter. Att se dem headlina är underbart. De går hårt ut från början och publiken sjunger högt med till de inledande låtarna ”I Miss The Misery”, ”Love Bites (So Do I)” och ”Freak Like Me”. Vi får även höra deras version av ”Straight Through the Heart” av Dio som finns med på en en hyllningsskiva till Ronnie James Dio.

Det är alltid roligt att se Halestorm på scenen, syskonen Lzzy och Arejay glänser verkligen varje gång, även om Arejay stretchar sina underarmar oroväckande mycket mellan låtarna, det märks dock inte på spelet det minsta. Även de övriga gör riktigt bra ifrån sig.

Sammanfattningsvis: Jag har sett dem förut och jag kommer se dem igen. Nästa gång hoppas jag ha möjlighet att stanna hela konserten igen. Fantastiska!

Huvudband: Halestorm

Support: Dayshell, The Smoking Hearts

Datum: 15 april 2014

Plats: Debaser Medis

Ort: Stockholm

Publik: Slutsålt

Arrangör: Live Nation

Bilder på Dayshell:

Bilder på The Smoking Hearts: