Christer Sjögren med fler i Kalmarsalen
Publicerat den 22 november, 2012

 

Så var det åter igen dags för Christer Sjögren att ha turnépremiär med sin julkonsert i Kalmarsalen, det är tredje året på rad som han förlägger sin premiär i Kalmar.

I år har han valt att ta med sig sin duettpartner från melodifestavel Lotta Engberg vilket är ett mycket bra val då deras röster tillsammans skapar en gemytlig stämning i den fullsatta Kalmarsalen (820 pers). Likt tidigare jular har han traditionsenligt med sig multiinstrumentalisten Gunhild Carling .

Julkonserten är en klassisk julshow som inte missar någon av låtarna man förväntar sig att höra på en julshow. Låtarna som utmärker sig, Oh Helga Natt och White Christmas där Christer Sjögren kan sjunga ut i sitt stora röstregister. En annan höjdpunkt är när Lotta Engberg bjuder in en barnkör och låter Juni (10-årig lokal flicka) sjunga första versen i Jag såg Mamma Kyssa Tomten. Men trots alla fina sånginsatser av både Christer Sjögren och Lotta Engberg så är det Gunhild Carling som drar hem de största applåderna ikväll när hon briljerar med sin arsenal av instrument som består av allt från bjällror till trumpet och steppning.

Huvudband: Christer Sjögren

Support:Lotta Engberg och Gunhild Carling

Datum: 23 november 2012

Plats: Kalmarsalen

Ort: Kalmar

Våra senaste spelningar: