Petter på Stockholms Kulturfestival
Publicerat den 13 augusti, 2014
Petter står på scenen med Sveriges Radios Symfoniorkester än en gång. Denna gången är det på gratisfestivalen Stockholms Kulturfestival. Han berättar att de fick avbryta sist de försökte stå på scen tillsammans, det var på Bråvalla och blixten slog ner. Den här gången var dock vädergudarna på mycket bättre humör.

Vi får höra låtar som den ironiska ”Så klart”, ”Det går bra nu”, ”Stockholm i mitt hjärta” och många fler. Min favoritlåt blir ”Mikrofonkåt” då den har sån fantastisk inledning och partier i sig som verkligen utnyttjar hela orkestern.

I en bit in i settet på låten ”Så klart” får Petter sällskap av Eye N’ I (Henrik Blomqvist) det kör tre låtar och det blir ett härligt upptempo parti med feststämning, några av låtarna kör de även utan orkestern.

Det var fullt på Gustav Adolfs Torg denna onsdagkväll, och härligt att fler fick möjligheten att se detta fantastiska samarbete. Jag saknade lite av magin Berwaldhallen dock, den delen med tystnaden när flera tusen människor sitter andaktigt och väntar på att de diskreta inledningstonerna ska börja.

 

Betyg: ***** (4/5)

Band: Petter och Sveriges Radios Symfoniorkester på Stockholms Kulturfestival

Dirigent: Hans Ek

Datum: 13 augusti 2014

Plats: ”GAT” Gustav Adolfs Torg

Ort: Stockholm

Publik: Ganska fullt

Arrangör: Stockholms Kulturfestival

Våra senaste spelningar: