Hoffmaestro på Stockholms Kulturfestival
Publicerat den 15 augusti, 2014
Vädrets makter gjorde sig verkligen påminda under denna konsert! Men vi börjar från början.

Det var länge sedan Hoffmaestro spelade på hemmaplan, men de var glada att vara tillbaka. De är ett av mina favoritband live och energin är alltid på 200%. Det händer alltid något överallt på scenen och koncentrerar man sig på en del så missar man tre saker på resten av scenen.

Vi hann få höra bland andra ”Highwayman” som alltid levererar fullt ös men sedan cirka 40 minuter in i spelningen försvinner ljudet, vi hör bara medhörningen från scenen. Sedan kommer en röst in på scenen och berättar att man pausar konserten på grund av rådande väder, då blixten slagit ner på Sergels torg bara ett stenkast därifrån. De säger att det är ”farligt att vistas här” och man bäddar ju lite för panik, men publiken tar det bra. Vi ser faktiskt ett par blixtar över taken när man blickar bort mot Sergels torg. Sedan tar regnet i. Ordentligt. Då vädertjänsterna lovat 0-0,1 mm regn under kvällen hade i alla fall jag inte med mig några regnkläder. På ett par minuter blir vi genomdränkta och vattnet forsar efter gatorna. Här upphör för mig alternativet att stanna och kolla om konserten drar igång igen. Väl hemma kan jag vrida ur varenda plagg jag hade på mig och torka av det värsta vattnet av den tekniska utrustningen.

Jag kan läsa på arrangörens facebook att konserten fortsätter ganska exakt en timme efter avbrottet och enligt dem är det mycket folk på plats.

Detta var första gången jag varit med om att en konsert blir avbruten på grund av väder, men jag har full förståelse, jag hade heller inte velat ha artister eller publik i de enorma stålkonstruktionerna mitt på det öppna torget, mitt i åskstormen.

Jag får inte riktigt nog av Hoffmaestro, så jag hoppas innerligt att jag får se dem snart igen då gärna under (mycket) bättre väderförhållanden. Tills dess får vi leva på den här något udda upplevelsen.

Band: Hoffmaestro

Datum: 15 augusti 2014

Plats: ”GAT” Gustav Adolfs Torg

Ort: Stockholm

Publik: Fullt

Arrangör: Stockholms Kulturfestival

Läs alla inlägg om Hoffmaestro | Stockholms Kulturfestival

Våra senaste spelningar: