Petter i Berwaldhallen
Publicerat den 15 november, 2013
Svenska rapparen Petter har slagit sig samman med dirigent Hans Ek & Sveriges Radios Symfoniorkester som en del i projektet som kallas Svenska stjärnor.

Vi har läst fantastiska recensioner redan från igår, så förväntningarna är höga redan på vägen dit. Jag minns även Frida Hyvönen från förra året och biljetterna till Petters tre första föreställningar sålde i princip slut direkt så man har satt in en extra föreställning imorgon kväll.

Vi får höra ett urval av låtar från Petters karriär med bland andra ”Natt och Dag”, ”Alla Vet”, ”Mikrofonkåt”, Petters version av ”Stockholm i mitt hjärta” och ”Fäller en Tår” som är första låten på hans första skiva ”Mitt sjätte sinne”. Vi får ett personligt mellansnack där Petter berättar om bland annat sin barndom och hur det kom sig att han började rappa på svenska. Vi får veta att låten ”Det går bra nu” kom till i en jobbig period där karriären inte var riktigt på topp och han ber oss tänka på den tvärt om vad texten säger.

Flera gånger klappar publiken i kapp med musiken och det är mycket jubel från första stund. Det dansas emellanåt i bänkarna och vi kör händerna i taket på ”Så klart!”. De blir inropade ett antal gånger och när det är slut på extranummer så får vi låten ”Alla vet” igen.

Petters tunga, personliga texter kommer fram väldigt bra mot den väl avvägda ljudbilden och till och med jag som gammal hårdrockare ser poesin i texterna och magin i den klassiska musiken. Vi är nog många som har lämnat vår comfortzon idag och detta projektet gör mig verkligen nyfiken på mer av båda musikstilar.

Betyg: *****

Artist: Petter

Medverkande: dirigent Hans Ek & Sveriges Radios Symfoniorkester

Datum: 15 november 2013

Plats: Berwaldhallen

Ort: Stockholm

Publik: I princip slutsålt

Arrangör: Sveriges Radio

Våra senaste spelningar: