Electric Banana Band på Gröna Lund
Publicerat den 21 augusti, 2014
Ikväll stod Electric Banana Band på Gröna Lunds stora scen. Jag har sett fram emot den här spelningen länge.

Publiken är väldigt varierad, från små barn till folk som är äldre än bandet. En stor del av publiken verkar dock vara i övre tonåren upp till strax under medelålders. Det är sällan man ser en konsert där så stor del av publiken är så aktiv. Från första låten sjunger publiken med och bandet är ju inte sämre än att man lär ut rörelserna före man kör låten, ifall det är någon som inte kan dem redan.

Vi får höra en hel del gamla klassiker, man betade sig igenom i princip hela karriären sedan 1976. Störst jubel fick ”Zwampen”(så klart), ”Min Piraya Maja” och ”Banan Kontakt”. En annan låt som fick väldigt mycket jubel så här i valtider var ”Banarne for President”. Men ingen låt gick dåligt, publiken var med hela tiden. Andra fantastiska låtar var ”Swedish Mouse Mafia / Dis-Ko”, ”Den vandrande pinnen Lars” och så vidare.

Jag sjunger mig hes och dansar mig igenom en fantastisk konsert med otroligt mycket glädje. Electric Banana Band har fortfarande Det.

Betyg: ***** (4/5)

Band: Electric Banana Band

Datum: 21 augusti 2014

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm

Publik: Ganska fullt

Arrangör: Gröna Lund

Share
Läs alla inlägg om Electric Banana Band | Gröna Lund

Våra senaste spelningar: