Thirty Seconds To Mars på Arenan
Publicerat den 22 februari, 2014
Ikväll stod Thirty Seconds To Mars på Fryshusets scen Arenan igen. Det är ett kärt återseende för många i publiken och förväntningarna är höga.

Först ut på scenen är skottska Twin Atlantic. De spelar en härlig rock, får igång publiken bra och får ett riktigt bra mottagande. Det märks att många känner till bandet sedan tidigare och kan deras låtar. Det är alltid härligt när man får tips om nya band på konserter, jag kommer hålla ögonen efter dem i fortsättningen.

Sedan är det dags för kvällens stora dragplåster Thirty Seconds To Mars  med frontmannen Jared Leto. Det är som alltid riktigt bra underhållning. Jared har oss lindade runt sitt finger från första sekund. Det vinkas, skriks, plockas upp folk på scenen, vi får två konfettibomber och massor av gigantiska färgglada ballonger.

Vi får höra en salig blandning av låtar, såväl äldre som från senaste plattan ”Love, Lust, Faith, Dreams” tillexempel kan nämnas Kings and Queens, City of Angels, Up in The Air, Hurricane, en version av Rihannas Stay, The Kill (Bury Me) och många fler. Någonstans runt mitten så lämnar resten av bandet scenen för en stund och Jared står kvar ensam med gitarr och tar önskningar från publiken. Han pratar även varmt om förra sommarens konsert på Gröna Lund och tar in en hemlig gäst; Noomi Rapace. Hon lär honom lite svenska och till publikens enorma jubel står herr Leto och skriker ”Vill du ligga?”.

En Thirty Seconds To Mars konsert är alltid inspirerande; kreativt, känslomässigt och energirikt. Det genomgående temat (förutom att alla i lokalen, män som kvinnor, tycks vilja ligga med Jared Leto) är våga tro på sig själv, göra det man helst vill och uppfylla sina drömmar. Jag går även från denna Thirty Seconds To Mars konsert lite starkare, lite gladare och med lite mer mod att sträva efter mina drömmar.

 

Betyg: *****

Huvudband: Thirty Seconds To Mars

Support: Twin Atlantic

Datum: 22 februari 2014

Plats: Arenan, Fryshuset

Ort: Stockholm

Arrangör: Live Nation

Bilder på Twin Atlantic:


(Bilderna på 30 STM är inte tillgängliga för försäljning eller återpublicering)

Våra senaste spelningar: