The Royal Concept på Debaser Strand
Publicerat den 19 oktober, 2013

Igår spelade The Royal Concept på Debaser Strand för första gången. Med sig hade de bandet Contakt.

Det börjar trilla in lite folk tills dess att Contakt börjar. Contakt spelar, för att citera dem själva: ”organisk popmusik och sjunger om nattbussar, sommar, smärta och lycka.” Det är popmusik på svenska och det doftar verkligen av sena, svenska sommarkvällar. Ett framträdande element är saxofonen som inte är alltför vanlig i popmusiken idag. De avslutar med låten ”Spring för livet” och många i publiken kan texten.

När The Royal Concept börjar har lokalen fyllts på ordentligt, de inleder med låten ”Goldrushed” och fortsätter med låtar som ”World on Fire”, ”D-D-Dance”, ”Radio”. Behöver jag säga att det var dansigt och ett jäkla drag? Som extranummer får vi lugna ”In The End” och de avslutar stort, svettigt och dansigt med ”On Our Way”.

De sprider en fantastisk glädje och utstrålning. Man blir galet danssugen och jag ser redan fram emot nästa gång.

Betyg: *****

Band: The Royal Concept

Support: Contakt

Datum: 18 oktober 2013

Plats: Debaser Strand

Ort: Stockholm

Arrangör: Debaser

Bilder på Contakt:

Läs alla inlägg om Contakt | Debaser Strand | The Royal Concept

Våra senaste spelningar: