Royal Republic på Debaser Strand
Publicerat den 16 december, 2017

Bilder på Royal Republic på Debaser Strand, Stockholm. 

Fligtigt turnerande Royal Republic har ärat Stockholm med sin närvaro igen! Med sig på turnén har dom Aaron Buchanan & The Cult Classics.

Först ut är som sagt Aaron Buchanan & The Cult Classics som jag aldrig hört talas om tidigare. De är på sin första Europa och Skandinavienturné och de levererar verkligen med besked från första ton. Det är bra fart i både musik och framträdande och musiken är en slags mash-up mellan olika stilar med tunga gitarrer. Sångaren gör en fantastiskt insats och påminner i sitt rörelsemönster lite om Freddie Mercury på scenen. Han gör dessutom något ovanligt: en stagedive som resulterar i en crowdsurf, först liggande, sedan stående för att sedan övergå i handstående, ovanpå publiken! Det är så härligt när man blir tagen med storm när man inte hade några förväntningar, nästa gång dom kommer hit kommer jag göra allt i min makt för att vara där.

Även om supportakten var fantastisk så är det ju Royal Republic vi har väntat på ikväll och så klart är det full spetta från första sekund och publiken är med. Det är nog inte slutsålt ikväll men det är riktigt mycket folk och publiken är på fantastiskt humör, klart det när man får två rikigt bra band på en kväll.

Som alltid är det sjukt underhållande och energisprutande, alla låtar får bra gensvar men riktigt stort var så på de största hitsen. När sångaren Adram Grahn halvvägs in i settet hänger på sig en akustisk gitarr så förutser publiken vilken låt som ska komma och sjugner ”Dick, dick, dick” och avser så klart låten ”Addictive”.

Allt deras turnerande och spelvana känns, de kan det här med full fart och att ta en publik. Roliga inslag är när publiken får rösta fram ett Iron Maiden eller Metallica cover (metallica vinner) och sedan kör dom hela havet stormar och byter instrument och trummisen kommer fram och sjunger Roxanne. När man sedan inleder ”Full Steam Spacemashine” med raketen är det liksom avgjort.

Senaste plattan ”Weekend Man” släpptes 2016 och i alla fall undertecknad håller tummarna för något nytt, tills dess så håller vi tillgodo och njuter, svettandes!

[yasr_overall_rating size=”small”]Artist: Royal Republic

Support: Aaron Buchanan & The Cult Classics

Datum: 15 december 2017

Plats: Debaser Strand

Ort: Stockholm

Bilder på Aaron Buchanan & The Cult Classics på Debaser Strand, Stockholm. 

Våra senaste spelningar: