Royal Republic på Debaser Strand
Publicerat den 5 maj, 2016

Malmöbandet Royal Republic har äntligen kommit till Stockholm för en egen spelning. De är kända för sina liveframträdanden och släppte i år sin tredje platta ”Weekend Man” som är mer av samma härliga kompromisslösa rock som tidigare album. Med sig ikväll har de Örebrobandet Rideau.

Jag ska erkänna redan från början att jag har sjukt höga förväntningar på kvällen. Jag har sett Royal Republic två gånger tidigare, dels på Bråvalla 2013 och Sweden Rock 2014 och båda gångerna har det varit tusentals i publiken och en jäkla show. Det förbryllar mig att dom inte sålde ut Strand direkt, men hoppas att de fyller lokalen ikväll ändå. Det är turnépremiär för Royal Republic på deras miniturné i Sverige som har två datum till (Göteborg och Malmö), efter det finns många datum Europa över under sommaren och hösten.

Först ut var Rideau. Jag hade inte hört dem tidigare men ett riktigt bra band. Alla ger allt på scenen och de får igång publiken. De spelar blytung hårdrock med inslag av bl.a. saxofon. På sista låten staplar sångaren högtalare på varandra och klättrar upp på dem och sedan lyckas han hänga upp micen i ljusriggen och svinga den över publiken. Ett riktigt bra band som jag gärna vill se igen.

När Royal Republic går på har lokalen fyllt på riktigt bra och de går hårt ut från början med ”When I see you dance with another” från senaste plattan, sedan tappar de sällan tempo och ger allt genom hela konserten. Låtarna avlöser varandra på löpande band och det känns som att de på ca 1,5 timme hinner med de flesta av låtarna. Det märks att sångaren Adam Grahn inte är van att köra mellansnacket på svenska och han får dra lite spontana historier, men det fungerar.

Förutom mycket från nya plattan får vi höra tex ”Underwear”, ”Tommy-Gun” och som sista låt skriker publiken efter ”Full Steam Spacemashine”. Publiken är med hela tiden och det blir en riktigt svettig och fantastisk kväll. Längtar redan tills jag får se dem igen!

[yasr_overall_rating size=”small”]

Artist: Royal Republic

Support: Rideau

Datum: 4 maj 2016

Plats: Debaser Strand

Ort: Stockholm

Arrangör: Debaser

Bilder på Rideau

Läs alla inlägg om Debaser Strand | Rideau | Royal Republic

Våra senaste spelningar: