Dan Reed Network på Debaser Strand
Publicerat den 10 oktober, 2013

Dan Reed Network bildades i Portland, USA 1984. Vi känner igen dem från hits som ”Rainbow Child” och ett antal storsäljande album under 80-talet. Dan Reed har turnerat själv bland annat i Sverige men efter ett uppehåll med på närmare 20 år så har originalmedlemmarna återförenats och är ute på Europaturné.

Först ut för kvällens support är Bart Hafeman, han är arrangören som fick Dan Reed Network att återförenas på nyårsafton 2012 i hemorten Portland. Med en gitarr, en medhjälpare på bas och sin ”trummis” han kallar iTunes får vi höra bland annat låtarna ”Fly” och ”Strawberry Girl”. Musiken och Bart själv andas glädje, sprudlande amerikansk charm och 80-tal.

MEJA minns vi bland annat från 90-tals hitten ”All ’Bout The Money”. Ikväll får vi höra ett finstämt akustiskt set med bland annat ”Private Emotion” som hon framför själv för första gången, låten släpptes tillsammans med Ricky Martin 2008. Vi får självklart höra ”All ’Bout The Money” och hon avslutar setet med nya singeln ”Blame it on the Shadows”.

När Meja går av scenen sker det korta standardutbytet av publik, de som var där för att se Meja backar och plötsligt händer något. Från att ha varit ganska luftigt (inget ont om Meja, jag visste inte heller att hon skulle spela förrän några timme innan) blir det smockfullt framför scenen. Det är 45 minuter kvar tills bandet går på och vi trängs redan.

När Dan Reed Network går på uppstår en värme. Publiken kan alla låtarna. I början får vi tyvärr lite problem med rundgång, men det löser sig efter ett tag. De kör ”Rainbow Child” redan som sjätte låt och tillägnar låten ”Stronger than Steel” till ett av sina trognaste fans som finns i publiken precis framför scenen i kväll.

När man pratar om Dan Reed Network live så är det flera som med värme nämner en klassisk spelning på Melody (senare Gino, numer möbelbutik i Kungsan) för 20 år sedan. Jag hade tyvärr inte åldern inne på den tiden så jag var inte där. I kväll får vi en riktigt bra konsert, men jag tror inte den går till historien som klassisk på samma sätt. Men absolut en kväll fylld med glädje, drag, rock n roll, funk och nostalgi.

Betyg: *****

Band: Dan Reed Network

Support: Bart Hafeman, MEJA

Datum: 10 oktober 2013

Plats: Debaser Strand

Ort: Stockholm

Arrangör: Debaser

Bilder på Bart Hafeman:

Bilder på Meja:

 

Våra senaste spelningar: