Rein på Debaser Strand
Publicerat den 28 januari, 2017

Bilder på Rein

Rein har med sin stenhårda electropunk tagit en tydlig plats i musiksverige på kort tid, med låtar som ”I Don´t Get Anything but Shit From You”, ”There Is No Authority but Yourself”, ”Rein over You” med fler spelas flitigt vart jag än går och hör musik spelas. Även senaste låten ”Missfit” som är producerad av Owl Vision är helt magiskt bra.

Första bandet ut ikväll är Oväder som jag sett en gång tidigare, då som förband till Atari Teenage Riot, men det var ett tag sen så det här har jag sett fram emot. De levererar sin stenhårda digitala hardcore på ett fantastiskt vis, med enorm energi, men tyvärr smittar det inte av sig på kvällens publik.

Ikväll är det premiär för Reins Sverigeturné och det sker på Debaser Strand i Stockholm, det är inte fullsatt, men väldigt mycket folk och trångt framför scenen. När tonerna till ”There Is No Authority but Yourself” blir trycket ännu större och några personer riktigt plöjer fram i publiken och på någon sekund har vi en mosh-pit. Jag blir både överraskad, lite smått irriterad men samtidigt glad. Det blir genast mycket mer svårfotograferat när man befinner sig med en kamera mitt i en mosh-pit men samtidigt var det precis det här jag saknande sist jag plåtade Rein: En mindre mörk lokal, ett enormt tryck på publiken, och riktigt härligt svettigt, precis som det ska vara.

Rein har ännu inte någon jätteskörd av låtar, men samtidigt så har hon lyckats med det fantastiska att bara göra bra musik. Tyvärr blir konserten av den anledningen bara cirka en halvtimme lång, men vartefter fler låtar skapas så kommer konserterna förhoppningsvis bli längre och det ser jag verkligen fram emot.

Nästa vecka spelar Rein i Norrköping på Where’s The Music? Är ni där så rekommenderar jag att gå och kolla på spelningen.

Artist: Rein

Support: Oväder

Datum: 27/1-2017

Plats: Debaser Strand

Ort: Stockholm

Arrangör: Monstera

Bilder på Oväder

Läs alla inlägg om Debaser Strand | Oväder | Rein

Våra senaste spelningar: