Wintergatan på Debaser Strand
Publicerat den 19 oktober, 2016

Det instrumentala bandet Wintergatan släppte sin debutplatta 2013. Deras musik är starkt melodidriven och storslagen. Den frammanas med diverse mer eller mindre vanliga och en hel del egengjorda, instrument. Eller vad sägs om blandningen med trummor, xzylofon, skrivmaskin, harpa och dragspel? För att inte tala om speldosan, theremin och… ja, vad var det där egentligen?

De senaste två åren har Martin Molin byggt en fantastisk maskin som kallas ”The Marble Mashine”. När videon landade på internet tog det inte lång tid innan den blev viral och idag har klippet över 26 miljoner visningar. Den maskinen är inte med idag, den går inte att få ut ur källaren där den är byggd.

Vi får veta att de jobbar på inte mindre än två nya skivor och att det är snickeristopp i bandet tills första skivan är inspelad. Efter det är det dags för Marble Mashine 2.0 som ska byggas i moduler så den kan följa med på turné.

Det är lite hela havet stormar på scenen vad gäller vem som spelar vad men Wintergatan består av Martin Molin som spelar mest vibrafon och music box, Evelina Hägglund – mest keyboards, David Zandén mest bas och Marcus Sjöberg som oftast spelar trummor.

Jag hade jättesvårt att veta vad jag skulle förvänta mig av den här konserten men lokalen fylldes på bra, stämningen var riktigt hög och bandet levererade verkligen. Vi får också höra låten Marble Mashine redan som andra låt och självklart kan man vara rockstjärna med en harpa!

Det märks tydligt att denna lilla samling musikgenier har roligt på scen och tar musiknörderi till helt nya nivåer. Jag ser med spänning fram emot att höra det nya materialet (förmodligen om några år) och sedan se dem igen.

[yasr_overall_rating size=”small”]

Artist: Wintergatan

Datum: 19 oktober 2016

Plats: Debaser Strand

Ort: Stockholm

Läs alla inlägg om Debaser Strand | Wintergatan

Våra senaste spelningar: