Magnus Uggla på Grönan -130 år!
Publicerat den 23 augusti, 2013
Idag firade Gröna Lund sin 130 års födelsedag! Det gjorde man med massor av aktiviteter, Magnus Uggla och ett fantastiskt fyrverkeri.

Magnus Uggla inledde starkt med ”Varning på Stan” och ”Jag Skiter”. Allsången är med redan från början och kulminerar under tillexempel ”Trubaduren”, ”Tycker om dig”, ”Johnny The Rocker”, ”Astrologen”, ”Kung För En Dag”. Höjdpunkterna var väldigt många och inte ett öga var torrt under den avslutande låten av Olle Ljungströms ”Jag och min Far”. Jag gillar även den nya låten ”Nallebjörn” – vem i hela världen, annan än Uggla, skulle kunna göra en liknande låt? Fantastiskt och en låt jag tycker vi ska översätta till ryska och skicka över gränsen. Jag blir alltid in inspirerad av ”Vittring” och textraden ”Allting som jag vill kan jag göra”. Lågvattnet var nog tyvärr houseversionen av ”Efterfest”.

Det är nästan exakt ett år sedan jag såg Magnus Uggla på Grönan sist. Det känns dock som att det har hänt mycket sedan dess, med Så mycket bättre och en hel del nya egna låtar. Det märks att han är bekväm, han är på hemmaplan och hela kvällen är väldigt munter och fylld av extremt mycket allsång. Jag upprepar det jag skrev för ett år sedan: Magnus Uggla en vacker fredag i augusti, kan det bli mer svensk sommar? Underbart!

Betyg: *****

Band: Magnus Uggla

Datum: 23 augusti 2013

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm

Arrangör: Gröna Lund

Läs alla inlägg om Gröna Lund | Magnus Uggla

Våra senaste spelningar: