Allsång på Grönan med Uggla
Publicerat den 17 augusti, 2012
Det här är anledningen till att man faktiskt inte behöver åka utomlands på sommaren i Sverige. För när det glänser till så glänser det till så ordentligt. Magnus Uggla en sommarkväll i augusti är så himla rätt på alla sätt, det är svensk sommar när det är som bäst. 

Han blandar gammalt och nytt och täcker in närmare 35 års musikkarriär på en och en halv timme. Vi får höra allt från ”Vår tid – 1977” och ”Skandal Bjotis” till årets försök till sommarplåga: ”Jag tänker på dig”. De river av låtarna i snabb följd, ofta utan paus och det märks att de gjort detta tidigare. Jag känner till och med igen vissa av skämten från när jag såg honom på Peace & Love tidigare i år. Men det är okej.

Den riktiga magin kommer dock när det blivit lite mörkt, luften är fortfarande ljum, scenljuset kommer till sin rätt och de drar igång med ”Johnny The Rocker”. Den riktigt överröstande allsången bryter ut till låtar som vi alla har minnen (eller brist på minnen) till: ”Jag dansar aldrig nykter” och ”Kung i Baren”. Men Magnus Uggla är så fantastiskt mycket mer än några låtar man studdsat runt i tvivelaktiga situationer till. De avslutar tillexempel kvällen med den lugna låten ”Du och jag mot hela världen” från förra plattan.

Jag vet inte vad det är med Maggnus Uggla men han tilltalar något primitivt i mig. Det är något grundläggande från barndomen han rör upp och man blir alldeles varm och känner sig hemma. Lite som kanelbullar: man vet precis vad man får. Inte så många överraskningar men en fantastisk upplevelse man absolut inte vill vara utan.

 

Betyg: *****
Band: Magnus Uggla
Datum: 17 augusti 2012
Plats: Gröna Lund
Ort: Stockholm
Publik: Nästan fullsatt
Läs alla inlägg om Gröna Lund | Magnus Uggla

Våra senaste spelningar: