Bilder:
1: Corroded på Annexet 2012 
2: Billion Dollar Babies på Live At Heart 2012. 

Nästa lördag är det dags för Upplands Väsbys egen Rock Festival! Det är första året som den arrangeras och det är med spänning vi ser fram emot den. Just nu lovar vädergudarna 26 grader varmt med växlande molninghet, perfekt festivalväder med andra ord! 

Vi kommer bland annat få se band som Corroded, Sister Sin, Casablanca, Dynazty och Billion Dollar Babies. Headlinar gör U.D.O som frontas av energiknippet Udo Dirkschneider, tidigare sångare i Accept. Även en av Väsbys stoltheter H.E.A.T. kommer. Kolla in hela spellistan på Spotify.

Vi fick möjlighet att ställa några frågor till festivalarrangörerna:

– Vad fick er att starta festivalen?

Idén till denna Rockfestival grundades egentligen hos var och en av oss för flera år sedan, men sommaren 2012 när jag, Madde & Micke satt och pratade på Sweden Rock Festival så började vi prata om att det skulle vara kul att göra detta tillsammans. I augusti förra året, så bestämde vi att vi gör slag i saken och ser till att dröm blir till verklighet! Under hösten så kom även Elisabet Johansson med i organisationen och grunden var satt. Med vårt brinnande intresse för rockmusik, hårt arbete och engagemang samt med festivalens placering här i Upplands Väsby så tror och känner vi att detta kan bli väldigt lyckat. Med 15 min till Arlanda och 20 min till Stockholm, med både E4, E18 och tågen nära intill – så kan det knappast bli bättre!!

– Max antal besökare?

ca 5000 st

– Hur går biljettförsäljningen? Som planerat?

Nja, det har vart lite trögare än vad vi hade hoppats på, men det ser ut som att försäljningen kommer att öka sista veckorna. Vi har utökat möjligheterna att köpa biljetter, så förutom tickster så kan man nu köpa biljetter direkt hos 3 skivbutiker inne i Stockholm, ”Soundpollution”, ”Stockholms serie och skivhandel”, ”The beat goes on”, samt hos ”Skivdraken” här i Väsby.

– Hur ser framtidsplanerna ut? Ser det ut att bli ett VRF 2014?

Ja, vi hoppas att responsen blir toppen och att folk vill ha en festival som återkommer år efter år här i Stockholm. Vi har redan nu flera hundra band som står i kö för att spela inför nästa år.

– Något annat ni vill tillägga?

Ja, vi skulle vilja lyfta fram alla volontärer och vänner samt Upplands Väsby kommun som hjälpt oss under denna förberedande period. De har vart helt fantastiska! Vi hoppas nu på att vädret blir underbart, och att alla som kommer får en fantastisk dag tillsammans med oss. Följ oss gärna på www.vasbyrockfestival.se.

Annika Lewin, Madde Svärd, Micke Rosengren & Elisabet Johansson + Väsby Rock familjen

Festival: Väsby Rock Festival

Datum: 3 Augusti 2013

Plats: Grusplanen vid Vilundavallen

Ort: Upplands Väsby

Arrangör: Väsby Rock Festival