Live at Heart: Lctrisc
Publicerat den 8 september, 2012
Lctrisc, bestående av Adam Jonsson och Oskar Linnaeus skapar en dansant och experimentell electronisk musik. Första gången jag såg och hörde dem var i somras på Emmaboda-festivalen. Då tog det bara sekunder till jag fullständigt föll för deras musik och utstrålning, det var omöjligt att göra annat än att dansa med till deras underbara musik, samtidigt som jag fotograferade. I början var det inte så mycket folk på den konserten, men jag fick då bevittna hur folk ordagrant kom springande och dansande från campingen för att i solen få fyllas av det totala glädjerus som Lctrisc förmedlar med sin musik och som tydligen hade lyckats nå långt ut på campingområdet. Sen dess har jag lyssnat på deras skiva flitigt och den kommer nog föralltid få mig att fyllas av en obskrivbar glädje och tänka på den eftermiddagen.

Ikväll var det en avsevärt mindre publik. Men det verkar inte spela någon roll, Adam och Oskars startar upp med samma energi och gläjde som sist och det är fantastiskt underhållande att se dem. Även den här gången upptäcker jag hur jag ler och smådansar med till musiken. De verkar ha en liten skara fans på plats som är med på noterna redan från början. Men när de spelat några sekunder på fantastiska låten ”Sunbird” så känner jag hur hela lokalen vaknar och spelningen lyfter till en ny dimension. Det här är så otroligt bra, glädjekänlsorna är svåra att hålla tillbaka och alla i rummet oavsätt ålder tycks ryckas med i musiken. Den här energin fortsätter sen genom resten av konserten och jag kan inte annat än att säga att det här är en musik och glädjeboost som måste upplevas live. Lctrisc musik är underbar på skiva, men live får man ett helhetsintryck som inte går att beskriva i ord.

Har ni inte hört dem så gör det så fort som möjligt och spelar de någonstans i er närhet hoppas jag verkligen att ni ser till att gå och upplever deras musik. Det är ett band som ger en väldigt mersmak, nu knappt en timme efter deras förra konsert längtar jag redan efter att få se dem igen.


Betyg: *****
Band: Lctrisc
Datum: 8 september 2012
Plats: Level, Live At Heart
Ort: Örebro

 


Är du med i ett av banden eller av annan anledning vill  använda bilderna? LiveNews.se låter alltid banden använda bilderna lågupplöst med vattenstämpel helt gratis. Bilderna kan även köpas högupplösta.

Kontakta lotta(a)livenews.se vid frågor eller för fler bilder.


Läs alla inlägg om Lctrisc | Level | Live at Heart 2012

Våra senaste spelningar: