Min första konsert på Live at Heart blir på East West scenen, där artisten Ida Long spelar. Det första jag ser är att konserten sker inför sittande publik där väldigt många dessutom sitter och äter. Därför blir jag lite orolig och det känns som en väldigt svår uppgift att kunna leverera musik på ett bra sätt när stora delar av publiken är mer fokuserade på sin mat.Men jag  försöker att inte tänka på lokalen, utan fokuserar istället på musiken och den tycker jag är väldigt bra, den fångar mig omedelbart. Idas röst är väldigt skön och tacksam att lyssna till. Även de övriga musikerna på scenen kompletterar upp Idas härliga röst och det skapar ett bra helhetsintryck.

Jag tycker även det är svårt att sätta en rättvis genrebenämning på musiken. Den är ofta lugn, men fler låtar växer och alla instrument får ta plats, vid fler tillfällen hör man riktigt hur gitarr-riffen får ta lite extra plats och sätter en lite hårdare ton på låtarna. Så jag skulle nog vilja kalla det för en lugnare men experimentell pop som blandas med allt från singer/songwriter till elektroniska toner på ett härligt vist.

Men vad jag kan önska till nästa gång är mer kontakt med publiken. Samtidigt har jag full förståelse för att det inte är helt lätt och hoppas på att det mer handlar om tillfälligheter och att det blir bättre kontakt med publiken nästa gång.

Men för att vara första gången som jag sätt Ida live och i den typen av konsertsal, så är jag väldigt imponerad. Jag ser verkligen fram mot att se och höra mer, men då gärna i en helt annan miljö.

Betyg: *****
Band: Ida Long
Datum: 7 september 2012
Plats: East West, Live at Heart
Ort: Örebro