Tunggung i Huddinge
Publicerat den 1 juni, 2012
2012 firar Huddinge 100 000 invånare med en stor festival i dagarna fyra. Festivalen hålls föredömligt nog inomhus i Björkängshallen. Även utomhusscenen är i tält vilket gör att festivalen blir väldigt behaglig trots rådande väderlek. Huddingeborna är dock lite svårflirtade ikväll och hallen är inte riktigt. 

I onsdags var temat klassisk musik och igår var det dansband för hela slanten. Ikväll är det partykväll och spelar gör bland andra Crashdiet, Intermezzo och Europe.

Crashdiet är sleezrock bandet från Stockholm. De är ett rutinerat liveband som spelar intensiv rock som för tankarna tillbaka till det glada 80-talet, både via musiken och stilen; en fantastisk stil som inte skräder pudelfrisyrer, trasiga jeans och nitbälten. Det här är musk man blir glad av och vi får höra hits som ”were the kids of the underground” och ”Generation Wild.”

Intermetzzo är bandet där bland andra Orup spelade i under slutet av 70-talet början av 80-talet. De är hemmahörande i Huddinge och dagen till ära är återförenade med originaluppsättningen. Det märks att det är roligt att spela tillsammans igen. Det är bra mycket mer punkigt än man förknippar Orup med annars. Han får igång publiken ordentligt och med lite lokalreferenser och lokalpatritosim så blir det hela en fantastisk blandning. Intermezzos mest kända låt får hela publiken att gunga och sjunga med textraden ”Kom, kom ta mig här i från om ni kan! Kom och gör mig till en man om ni kan!” En fantastisk återförening som innehöll all den glädje som uppstår när man äntligen får träffa gamla vänner.

Europe är ju det klassiska rockbandet från 80-talet med hitsen som The ”Final Countdown” och ”Carrie”. Ikväll får vi dock höra mest nytt från deras senare plattor. De bygger mycket stämningar och varierar tempot från lungt till hårt. Det är riktigt tunggung men det som naturligtvis får igång publiken mest är ju de gamla låtarna. Det är allsång till både ”Supersticius” och ”Carrie”.

Rock the night” får även den stora reaktioner från publiken. Europe har gjort fantastiskt mycket som är bra på senare år. Men det är det gamla som gör att det pirrar i hela kroppen. De kanske är trötta på låtarna, men de märks absolut inte i så fall och jag blir glad i hela själen. Jag har växt upp med Europe och blir nästan lite sentimental. Men säga vad man vill om sentimentalitet, de kan få igång publiken ordentligt! Vilket drag! Å visst spelade de den. Sist så klart

Betyg: *****
Band: Crashdiet, Intermezzo och Europe
Datum: 1 juni 2012
Plats: Björkängshallen
Ort: Huddinge/Stockholm
Publik: Lite mer än halvfullt

Våra senaste spelningar: