Grand Finale på Huddingefestival
Publicerat den 3 juni, 2012
2012 firar Huddinge 100 000 invånare med en stor festival i dagarna fyra. Festivalen hålls föredömligt nog inomhus i Björkängshallen. Idag var det stor final och man hade laddat upp med en respektabel lista med artister för kvällen. Tyvärr uteblev de stora folkmassorna, jag misstänker på grund av det för årstiden väldigt kalla, regniga, blåsiga och allmänt obehagliga vädret. Man vill bara krypa upp i soffan och tittat på film. Men några hundra tappra själar lyckades ta sig hit ikväll.  

 

Albin Gromer är en r’n’b artist på väg upp. Han spelade idag inför ett litet antal morgontrötta Huddingebor. Men publikmängden rörde honom inte i ryggen, tvärt om tyckte han enligt egen utsago att det var skönt. Albin Gromers musik är skön att lyssna på, svårt att inte gunga med i och har ett historieberättande som man kan identifiera sig i. Han framför sina låtar med känsla och musiken är välproducerad. Min favoritlåt av dem vi fick höra ikväll är ”Jag tror på dig”. Jag tolkar det som att det är vad man ska säga till sig själv när man står och ser snygg ut i spegeln. Ett mycket bra råd, för om inte du tror på dig själv, vem ska då göra det?

Tant Strul var aktivt mellan ca 1980 och 1985. De har återförenats och gör i sommar en turné. Jag fick höra av ett fan jag mötte i publiken att ”när det begav sig” så skrev Tant Strul texter för tjejer och hänförde killarna som hellre tittade på bandet än lyssnade på budskapet i texterna. Något för alla med andra ord.

Nu har lite fler Huddingebor vaknat och kommit hit så det står faktiskt en riktig klunga framför scenen. Tant Strul har uppdaterat vissa av texterna för att det ska passa bättre in i dagens samhällsklimat. De är riktigt underhållande och levererar helt enkelt ett jäkla drag! Jublet från publiken är stort efter varje låt och när de spelat klart tar det lång tid innan publiken slutar skrika ”en gång till”.

bob hund entrar scenen med en fantastisk scennärvaro. Man får en härlig reaktion från publiken på ”Ska ni hänga me?” och det dansas vilt till låten ”har ni inget man kan dansa till”. De får igång den lilla publiken på ett riktigt bra sätt och sjunger om ”lilla molntuss, nu ska du få en puss” Inte riktigt vad man vill göra med det tjocka täcke med regnmoln som tömt tonvis med vatten över Stockholm idag, men det funkar och man mår lite bättre av att höra bob hund.

Kvällen och festivalen avslutas med tAKiDA som startar sin sommarturné här i Huddinge. På sedvanligt tAKiDA-vis så får man med sig publiken i allsång. ”Curly Sue” och ”Tear It Up” drar upp mest allsång. tAKiDA varierar sina ballader med sin riktigt hårda hårdrock och det märks att de är vana att stå på scenen. De ger allt och de 5-600 personerna i publiken vägrar låta dem gå av scenen.

Huddinge Festivalen har varit riktigt bra och levererat många stora namn trots att den är en engångsföreteelse. Alla banden skötte sig riktigt, riktigt bra och gav allt. På festivalen har det självklart varit några små praktiskt gupp men det som var mest synd var att publiken uteblev i så stor utsträckning. Det är stora namn som skulle dra mycket större publik men man hade lite otur med vädret och det var ganska svårt att ta sig till och från festivalen. Detta är var festivalen som i teorin var så nära, så nära, men ändå ganska bort.

 

Betyg: *****
Band: Albin Gromer, Tant Strul, bob hund, tAKiDA
Datum: 2 juni 2012
Plats: Björkängshallen
Ort: Huddinge/Stockholm
Publik: Mindre än halvfullt

Våra senaste spelningar: