bob hund på Gröna Lund
Publicerat den 13 maj, 2016

Inderockarna bob hund är äntligen tillbaka på scen i Stockholm och den här gången på Gröna Lund.

Förra året släppte de sin elfte fullängdare; liveplattan ”#bobhundopera” och låten ”Brooklyn Salsa” snurrar för tillfället på radio. I sommar blir det en stor turné och vi se dem på ett antal scener i Sverige; från Luleå till Uddevalla och ett antal datum i Norge.

Efter tre låtar (bla ”Popsång (mot min vilja)” och ”Skall du hänga med? Nä!!”) så kommer en kör med 23 tjejer från Popkollo in och hjälper till på ”Brooklyn salsa” och ”Blommor på brinnande fartyg”. Vi får upp lite värme denna iskalla majkväll till ”Harduingetmankandansatill?”. Kören kommer tillbaka på ”Folkmusik för folk som inte kan bete som folk” och ”Hjärtskärande rätt.”

”Nu är det väl revolution på gång” tillägnas alla män som inte är rädda för kvinnor med hår under armarna. ”Tralla la molntuss, kom hit ska du få en puss” får mest dans och de plockar ner tempot ordentligt med ”Upp, upp, upp, ner” och avslutar med ”Jag rear ut min själ”.

Det är ju inte tal om annat än att bob hund är ett av Sveriges bästa och mest rutinerade liveband. Under ganska exakt 1,5 timmes konsert blir det aldrig långtråkigt och att Thomas Öberg är en fantastisk underhållare råder ingen tvivel om. Något som slår mig under sista låten är att bland all jargong, humor och tänkvärd poesi så är även musiken riktigt, riktigt bra.

[yasr_overall_rating size=”small”]

Artist: bob hund

Datum: 13 maj 2016

Plats: Gröna Lund

Publik: Några tusen

Ort: Stockholm


Läs mer om:
bob hund (4) Gröna Lund (80)

Läs alla inlägg om bob hund | Gröna Lund

Våra senaste spelningar: