Europe på Gröna Lund
Publicerat den 31 augusti, 2018

För femte gången står Europe, Upplands Väsbys stolthet på Gröna Lunds stora scen.

Det har småregnat hela kvällen och fortsätter hela konserten men det är ändå riktigt mycket folk i parken och framför scenen, vissa har väntar hela dagen. I publiken finns alla åldrar representerade.

Det klassiska rockbandet går på och öppnar med titelspåret ”Walk The Earth” från sitt elfte studioalbum som kom 2017. De följer snabbt upp med bland annat ”Rock The Night” från sitt klassiska ”The Final Countdown” från 1986. Dom är på riktigt bra humör och det är bra drag och variation genom hela konserten. Det blir aldrig tråkigt, trots regnet. Ian Haugland får glänsa ordentligt i ett precis lagom långt trumsolo till ”William Tell Overture” (Rossini).

Vi får en storstilad final och flest mobiler uppe självklart under ”Final Countdown”, vi får mycket drag även på ”Carrie” och ”Cherokee”. Även om de har gjort mycket nytt material och det är riktigt, riktigt bra så är det fortfarande deras episka tredje plattan från 1986 som utgör grunden. Men vilken grund!

[yasr_overall_rating size=”small”]

Artist: Europe

Datum: 31 augusti 2018

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm

Läs alla inlägg om Europe | Gröna Lund

Våra senaste spelningar: