Peace & Love: Simple Plan
Publicerat den 28 juni, 2012
Kanadensiska Simple Plan har kommit till Borlänge med sin glada och poppiga hårdrock. De låter som något hämtat från ca 10 år sedan, men avsolut inte på ett dåligt sätt utan man blir nostalgisk och glad även om man inte hört låtarna tidigare.

De river av låt efter låt med en glad energi och tvekar inte en sekund med att flörta med publiken. Gitarristen Jeff Stinco proklamerar glatt att han vill ha en svensk flickvän, något som får publiken att låta som under värsta beatles-hysterin. Det är uppenbart att Simple Plangår hem hos tjejerna, jag är övertygad om att de går hem hos killarna med, de står bara inte längst fram och skriker, de står lite längre bak.Det är uppskattningsvis några tusen framför scenen, en riktigt bra siffra med tanke på att de konkurrerar med Roxettes enda Sverige spelning i år. Är Simple Plan bra då? Klart dom är bra! Dom är riktigt bra till och med, det är skönt gung och de har en väldigt bra publikkontakt. De kör mest egna låtar men klämmer in lite andra som tillexempel ett cover-medly med bland annat LMFAOs ”Sexy And I Know It” till publikens stora förtjusning.

Men är det värt att missa ens barndoms idoler för dem? Ja, skulle det visa sig i efterhand, men det visste jag inte då så det var dags att gå vidare. Mycket gladare än när jag kom, då värkte fötterna och livet var lite jobbigt, men Simple Plan tankar upp min energi nå så fuktansvärt så nu orkar jag springa bort och se slutet på Roxette!

Betyg: *****
Datum: 27 juni 2012
Plats: Eldodrado, Peace & Love
Ort: Borlänge
Publik: Några tusen
Läs alla inlägg om Peace & Love 2012 | Simple Plan

Våra senaste spelningar: